Προς αναθεώρηση των 14 εμπορικών σημάτων της έως το 2026 η Stellantis

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Προς αναθεώρηση των 14 εμπορικών σημάτων της έως το 2026 η Stellantis
Κάρλος Ταβάρες Stellantis
«Μετά από αυτό, είναι ένας αγώνας δρόμου για να δούμε ποιος θα παραμείνει στο παιχνίδι»

O διευθύνων σύμβουλος της Stellantis Κάρλος Ταβάρες, ανακοίνωσε ότι οι μάρκες αυτοκινήτων που εκπροσωπεί η εταιρεία έχουν χρηματοδότηση μόνο μέχρι το 2026. Μιλώντας Στο σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, γνωστοποίησε πως η Stellantis θα αναθεωρήσει το μέλλον των 14 εμπορικών σημάτων της την επόμενη διετία.

Ο CEO μάλιστα πρόσθεσε πως ο όμιλος θα επανεξετάσει το χαρτοφυλάκιο των μαρκών που διαθέτει τα επόμενα 2-3 χρόνια. Και οι 14 μάρκες αυτοκινήτων της Stellantis έχουν ένα στρατηγικό σχέδιο μέχρι το 2031, με πλήρη χρηματοδότηση εξασφαλισμένη μέχρι το 2026. Ο πρόεδρος της Stellantis Τζον Έλκαν επιβεβαίωσε ότι οι αλλαγές ηγεσίας υποστηρίχθηκαν από τον Ταβάρες.

Οι 14 μάρκες υπό την ομπρέλα της Stellantis θα πρέπει να αποδείξουν την αξία τους έως το 2026, πέντε χρόνια νωρίτερα από ό,τι αρχικά αναμενόταν. Το 2021 που ιδρύθηκε η Stellantis είχε ανακοινωθεί επίσημα ότι υπάρχει μια 10ετής περίοδος χάριτος για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων που εκπροσωπεί. Ο Ταβάρες αποκάλυψε ότι μόνο τα πρώτα πέντε χρόνια χρηματοδοτήθηκαν πραγματικά.

Με άλλα λόγια, ενώ κάθε επωνυμία μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα προϊόντων που εκτείνεται μέχρι το 2031, τα χρήματα θα εξαντληθούν μέχρι το 2026. «Μετά από αυτό, είναι ένας αγώνας δρόμου για να δούμε ποιος θα παραμείνει στο παιχνίδι». Η Stellantis ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Κάρλος Ταβάρες θα αποσυρθεί όταν λήξει το τρέχον συμβόλαιό του στις αρχές του 2026, στο πλαίσιο πολλών διοικητικών αλλαγών εντός του ομίλου.

Η επικείμενη αποχώρηση του Κάρλος Ταβάρες από τον όμιλο Stellantis σημαίνει ότι ο διάδοχός του θα είναι πιθανότατα αυτός που θα αποφασίσει ποιες μάρκες αυτοκινήτων θα συνεχίσουν να περιλαμβάνονται στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν δραστηριότητα και μέλλον. Ο νέος διευθύνων σύμβουλος θα έχει στα χέρια του την τύχη των 14 μαρκών του ομίλου.

Η Stellantis, θα πρέπει να έχει ορίσει τον αντικαταστάτη του μέχρι το τέλος του 2025. Από τον Μάιο του 2021, είναι η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως (πίσω από τον όμιλο Volkswagen, την Toyota, την Renault - Nissan - Mitsubishi Alliance, την General Motors και την Hyundai Motor Group). Η κύρια δραστηριότητά της είναι ο σχεδιασμός, η ανάπτυξη, η κατασκευή και η πώληση αυτοκινήτων των εταιρειών (με αλφαβητική σειρά) Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Maserati, Mopar, Opel, Peugeot, Ram και Vauxhall.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βόρεια Κορέα: Περίπου 1,4 εκατ. νέοι εντάχθηκαν στις ένοπλες δυνάμεις σε μία εβδομάδα

Ιταλία: H κυβέρνηση Μελόνι ενέκρινε τον νέο προϋπολογισμό

Ιράν: Φονική πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στην επαρχία Χουζεστάν

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider