Μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Μειώθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο μήνα οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ
Αρνητικά αποτελέσματα είχαμε σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής

Τον Σεπτέμβριο του 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ σημείωσαν μείωση 6,1% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, συνεχίζοντας την καθοδική πτώση των πωλήσεων για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Το θετικό είναι η επιβράδυνση που καταγράφεται σε σύγκριση με την απότομη μείωση του 18,3% που σημειώθηκε τον Αύγουστο.

Αρνητικά αποτελέσματα είχαμε σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής: απώλειες σημειώθηκαν στη Γερμανία με -7%, στη Γαλλία με -11,1% και στην Ιταλία -10,7%, με την ισπανική αγορά να κάνει την έκπληξη και να σημειώνει άνοδο στις ταξινομήσεις 6,3%.

Το μερίδιο των BEV στην αγορά της ΕΕ που έφτασε το 17,3% της αγοράς αυτοκινήτου της ΕΕ τον Σεπτέμβριο, από 14,8% πέρυσι, οι όγκοι από το έτος μέχρι σήμερα μειώθηκαν κατά 5,8% με το συνολικό μερίδιο αγοράς να μειώνεται στο 13,1% από 14% πέρυσι.

Το οκτάμηνο Ιανουαρίος-Αύγουστος 2024, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 1,4%, φτάνοντας σχεδόν τα 7,2 εκατομμύρια μονάδες. Η Ισπανία (+4,5%) και η Ιταλία (+3,8%) παρουσίασαν θετικές αλλά μέτριες επιδόσεις. Από την άλλη πλευρά, η γαλλική και η γερμανική αγορά είδαν τα αποτελέσματά τους να παραμένουν στάσιμα (-0,5% και ‑0,3% αντίστοιχα). Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων αυξήθηκαν μόνο κατά 0,6% και σχεδόν έφτασαν τα 8 εκατομμύρια μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις plug-in υβριδικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 22,3% με μειώσεις να καταγράφονται σε όλες τις μεγάλες αγορές. Τα plug-in-hybrids αντιπροσώπευαν το 6,8% της αγοράς αυτοκινήτων.

Οι ταξινομήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 12,5% και το μερίδιο αγοράς της βελτιώθηκε στο 32,8%. Από την άλλη πλευρά, οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 17,9% και η αγορά αυτοκινήτων diesel συρρικνώθηκε κατά 23,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ανακαλεί σχεδόν 700.000 αυτοκίνητα στην Κίνα η BMW

ΗΠΑ: 1 στους 5 Αμερικανούς χρωστάνε πάνω από 10.000 δολάρια σε δόσεις αυτοκινήτου

Από τις άμαξες στα αυτοκίνητα: Η ιστορία του οραματιστή ιδρυτή της GΜ που πέθανε πάμπτωχος

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider