Τι ξημερώνει σε Fiat και Ferrari μετά την αποχώρηση Μαρκιόνε

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τι ξημερώνει σε Fiat και Ferrari μετά την αποχώρηση Μαρκιόνε

Οι απρόβλεπτες επιπλοκές μετά από μία εγχείρηση, προκάλεσαν δραματική επιδείνωση της υγείας του Σέρτζιο Μαρκιόνε, ο οποίος νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα σε κλινική της Ελβετίας. Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Ferrari για τον 66χρονο Ιταλοκαναδό, όπου τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «δεν μπορούσε πλέον να συνεχίσει την εργασία του». Νέος Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles είναι πλέον ο 54χρονος Βρετανός Μάικ Μάνλεϊ, που κατείχε μέχρι τώρα την αντίστοιχη θέση στη Jeep και στη RAM.

Ο Μάνλεϊ θεωρείται εξαιρετικά επιτυχημένος, καθώς εκτόξευσε τις πωλήσεις της Jeep στα ύψη, από μόλις 337.000 μονάδες το 2009 σε περίπου 1,4 εκατ. το 2017. Ο Βρετανός ήταν ένα από τα φαβορί, για να διαδεχθεί την άνοιξη του 2019 τον Μαρκιόνε ως Νούμερο Ένα στον όμιλο FCA, με τον Ιταλοκαναδό να παραμένει Πρόεδρος της Ferrari, όμως η κατάσταση της υγείας του ανέτρεψε αυτή την προοπτική.

Νέος διευθύνων σύμβουλος στη Ferrari ανέλαβε ο Ελβετός μαλτέζικης καταγωγής Λουίς Κάρεϊ Καμιλέρι, ενώ τη θέση του Προέδρου κατέχει πλέον ο Τζον Ελκαν. Ο 41χρονος εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι κατέχει επίσης τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της FCA, που είναι ο έβδομος σε μέγεθος αυτοκινητιστικός όμιλος στον κόσμο. Επίσης Πρόεδρος του κλάδου των επαγγελματικών οχημάτων CNH Industrial στη θέση του Μαρκιόνε ορίστηκε η μάνατζερ Σούζαν Χέιγουντ, ενώ παρέμεινε Διευθύνων Σύμβουλος ο Ντέρεκ Νέιλσον.

Να σημειωθεί ότι ο Ελκαν διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις με τον Μαρκιόνε, ο οποίος θεωρείται μέντορας και καθοδηγητής του μετά από μία πολυκύμαντη φάση της ζωής του, στη διάρκεια της οποίας είχε μπλέξει και με τα ναρκωτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider