Ευρωαγορές: Απώλειες για τα περισσότερα χρηματιστήρια - Απογοήτευσαν τα εταιρικά μεγέθη

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ευρωαγορές: Απώλειες για τα περισσότερα χρηματιστήρια - Απογοήτευσαν τα εταιρικά μεγέθη
Τα αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν με βραχεία κεφαλή στις ευρωαγορές την Τετάρτη, με τις μετοχές των επιχειρήσεων κατασκευής τσιπ αλλά και πολυτελών αγαθών να ηγούνται των απωλειών μετά και τις προειδοποιήσεις για τις πωλήσεις.

Τα αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν με βραχεία κεφαλή στις ευρωαγορές την Τετάρτη, με τις μετοχές των επιχειρήσεων κατασκευής τσιπ αλλά και πολυτελών αγαθών να ηγούνται των απωλειών μετά και τις προειδοποιήσεις για τις πωλήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε στο - 0,15% και τις 519,60 μονάδες, με τους επιμέρους κλάδους να καταγράφουν μικτά πρόσημα.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο FTSE 100 ενισχύθηκε 0,97% μετά τα νεότερα στοιχεία που έδειξαν απότομη επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο στο 1,7%, ο οποίος υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από το 2% που έχει θέσει ως στόχο η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) από τον Απρίλιο του 2021. Ο δομικός πληθωρισμός , που δεν περιλαμβάνει ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, αποκλιμακώθηκε στο 3,2% από 3,6% τον Αύγουστο και κάτω από την πρόβλεψη για 3,4% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX αποδυναμώθηκε 0,18% στις 19.450 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διολίσθησε 0,4% στις 7.492 μονάδες. Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο FTSE MIB στο Μιλάνο κέρδισε 0,24%, στις 34.660 μονάδες και ο ισπανικός IBEX 35 με +0,56% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 11.996 μονάδες.

Η μετοχή του ολλανδικού τεχνολογικού γίγαντα ASML υποχώρησε 5,96% στο ταμπλό, έπειτα από τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ΄τριμήνου που ανακοίνωσε. Οι παραγγελίες για το γ' τρίμηνο ήταν 2,6 δισ. ευρώ αρκετά κάτω από την εκτίμηση της LSEG για 5,6 δισ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις, ωστόσο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και έφτασαν στα 7,5 δισ. ευρώ. Την Τρίτη, η μετοχή της ASML έκανε «βουτιά» έως και 16%. Η πτώση της μετοχής είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να χάσει 48,7 δισεκατομμύρια ευρώ σε κεφαλαιοποίηση μέσα σε μία μόνο ημέρα, σύμφωνα με υπολογισμούς του CNBC.

Ακόμα, η μετοχή της Adidas υποχώρησε 6,26% στο Χρηματιστήριο της Γερμανίας, παρά το γεγονός ότι προχώρησε σε τρίτη αναθεώρηση του guidance για το σύνολο του έτους, με ώθηση από τις καλύτερες από το αναμενόμενο επιδόσεις στο γ' τρίμηνο και την καλή δυναμική που έχει αναπτυχθεί γύρω από το brand της, λόγω της αναβίωσης των παπουτσιών Samba και Gazelle. Για το γ' τρίμηνο, τα έσοδα της γερμανικής εταιρείας αθλητικών ειδών, ανήλθαν ενισχυμένα κατά 7% σε ετήσια βάση στα 6,4 δισ. ευρώ, ελαφρά πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Εξαιρουμένων των πωλήσεων των παπουτσιών Yeezy των δύο τελευταίων ετών, η αύξηση ήταν 14% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023.

Η μετοχή της LVMH, σημείωσε απώλειες 3,7%. Ο μεγαλύτερος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο ανακοίνωσε πτώση υψηλότερη από το αναμενόμενο επί των πωλήσεων του γ' τριμήνου, καθώς η ζήτηση στην Κίνα και την Ιαπωνία εξασθένησε, επιτείνοντας τις ανησυχίες των επενδυτών. Παράλληλα, κατέγραψε έσοδα 19,08 δισ. ευρώ για το τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση 3% σε οργανική βάση, αφαιρώντας την επίδραση των νομισμάτων, των εξαγορών και των εκποιήσεων. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η μικρή μείωση των εσόδων στο τρίτο τρίμηνο, προέκυψε κυρίως από τη χαμηλότερη ανάπτυξη στην Ιαπωνία, κυρίως λόγω του ισχυρότερου γεν».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider