Πώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα «ξεγελάσουν» την Ε.Ε.

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Πώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα «ξεγελάσουν» την Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβάλλει συνεχώς όλο και πιο αυστηρούς κανονισμούς κυρίως για τις εκπομπές ρύπων των νέων αυτοκινήτων και οι κατασκευαστές επενδύουν πολλά στις σύγχρονες τεχνολογίες, οι οποίες θα τους φέρει πιο κοντά στους επιθυμητούς στόχους. Αυτή τη φορά όμως, βρήκαν έναν... πλάγιο τρόπο για να «ξεγελάσουν» την Ευρωπαϊκή Ένωση! Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Το 2021 θα γίνει μια μέτρηση εκπομπών CO2 σε όλα τα αυτοκίνητα. Το 2025 θα συμβεί το ίδιο και θα πρέπει να έχουμε μείωση της τάξεως των 15%, ενώ η διαδικασία θα επαναληφθεί το 2030, όπου θα απαιτείται 30% λιγότερο. Τι σκέφτηκαν λοιπόν οι αυτοκινητοβιομηχανίες για να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολη; Απλά, θα ανεβάσουν τους ρύπους στη μέτρηση του 2021 κάνοντας κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Έτσι το 2025 θα είναι πιο εύκολο να επιτύχουν το στόχο τους και το ίδιο θα ισχύει και για το 2030! Για παράδειγμα, συστήματα όπως το Start Stop θα απενεργοποιούνται, τα Plug-In Hybrids δεν θα κινούνται καθόλου με ηλεκτρική ενέργεια και θα επιβαρύνουν το αυτοκίνητο και με άλλους τρόπους, ώστε οι ρύποι του να είναι περισσότεροι. Οπότε, οι εκπομπές CO2 είναι έως και 13% μεγαλύτερες από ότι θα μπορούσαν να είναι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider