Οι Ευρωπαίοι προτιμούν SUV και εγκαταλείπουν τα diesel

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Οι Ευρωπαίοι προτιμούν SUV και εγκαταλείπουν τα diesel

Πιο δημοφιλή από ποτέ εμφανίζοντα τα SUV στην ευρωπαϊκή αγορά, καταγράφοντας μεγάλες αυξήσεις πωλήσεων. Συγκεκριμένα, οι αριθμοί κάνουν λόγο για 24% περισσότερες ταξινομήσεις συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του περυσινού χρόνου, με την υποκατηγορία των B-SUV (Ford Ecosport, SEAT Arona, Opel Crossland X, Peugeot 2008 κλπ), να είναι η πιο δημοφιλής, με 1,08 εκατομμύρια μονάδες από τις 2,92 εκατομμύρια της κατηγορίας γενικότερα.

Τα κόμπακτ μεσαία SUV ακολούθησαν στις πωλήσεις και μόνο τα μεγάλα SUV υποχώρησαν ελαφρώς, με 141.000 μονάδες που μεταφράζεται σε πτώση 9%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι πετρελαιοκινητήρες όσο πάνε και μειώνουν το μερίδιο αγοράς τους στην Ευρώπη. Καθοριστικό ρόλο έχουν παίξει οι απαγορεύσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις, που δείχνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες στο μέλλον.

Το πρώτο εξάμηνο του 2018 υποχώρησαν κατά 17% συνολικά, έχοντας μόνο το 37% της αγοράς, το μικρότερο ποσοστό που έχουμε δει εδώ και σχεδόν 20 χρόνια (από το 2001). Στα συνολικά στοιχεία, να αναφέρουμε ότι πουλήθηκαν 8,6 εκατομμύρια αυτοκίνητα στους έξι πρώτους μήνες του χρόνου που διανύουμε. Σε σύγκριση με πέρυσι, υπάρχει αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 2,7%. Τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, προέρχονται από την έγκυρη JATO Dynamics.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider