Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Απώλειες άνω του 1 τρισ. δολαρίων για την αγορά των crypto σε λίγους μήνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάτω από τα 30.000 δολάρια το bitcoin - Απώλειες άνω του 1 τρισ. δολαρίων για την αγορά των crypto σε λίγους μήνες
Τα κρυπτονομίσματα σημειώνουν  μεγάλες απώλειες εντός του 2022, με κάποιους αναλυτές να κάνουν λόγο για «χειμώνα των crypto».

Τελευταία ενημέρωση 17.26

Με ισχυρές απώλειες κινείται για τη δεύτερη μέρα της εβδομάδας το bitcoin, με το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα του κόσμου να υποχωρεί από τα μεγάλα κέρδη της Δευτέρας όταν βρέθηκε πάνω από τα επίπεδα των 31.000 δολαρίων.

Αργά το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), το bitcoin χάνει 5,52% στα 29.609 δολάρια, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει πρόσκαιρα κατά 7% και κινούμενο στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίες εβδομάδας.

Οι σημερινές απώλειες έρχονται καθώς οι αγορές εμφανίζονται ανήσυχες για τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων από τις ισχυρές κεντρικές τράπεζες και την αύξηση του κόστους δανεισμού που αυτές θα επιφέρουν στην παγκόσμια οικονομία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, τα κρυπτονομίσματα σημειώνουν μεγάλες απώλειες εντός του 2022, με κάποιους αναλυτές να κάνουν λόγο για «χειμώνα των crypto».

Η συνολικά αξία κεφαλαιοποίησης των κρυπτονομισμάτων έχει υποχωρήσει περίπου στα 1,2 τρισ. δολάρια όταν τον Νοέμβριο του 2021, με τα ιστορικά υψηλά του bitcoin, η συνολική τους αξία ανερχόταν σε 3 τρισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider