Αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε η Crypto.com

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε η Crypto.com
Αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto.com, καθώς κατηγορεί την SEC για υπερβάσεις στην δικαιοδοσία της αναφορικά με τις προσπάθειες ρύθμισης της αγοράς των crypto.

Αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατέθεσε η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων Crypto.com, καθώς κατηγορεί την SEC για υπερβάσεις στην δικαιοδοσία της αναφορικά με τις προσπάθειες ρύθμισης της αγοράς των crypto.

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή της, η πλατφόρμα συναλλαγών τονίζει πως η αγωγή κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έρχεται ως απάντηση σε μιας «ειδοποίηση» που έλαβε από τη SEC, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι τα tokens που διαπραγματεύονται στην πλατφόρμα της Crypto.com έχουν χαρακτηριστεί ως κινητές αξίες, με την Επιτροπή να επιφυλάσσεται να συστήσει δράση επιβολής.

Στην αγωγή της πλατφόρμας, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Τέξας, κατονομάζονται ο πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ και ακόμα τέσσερις επίτροποι ως υπόλογοι.

«Η αγωγή μας υποστηρίζει ότι η SEC έχει επεκτείνει μονομερώς τη δικαιοδοσία της πέρα από τα θεσμοθετημένα όρια και ότι έχει θεσπίσει έναν παράνομο κανόνα που αντιμετωπίζει τις συναλλαγές σχεδόν όλων των κρυπτονομισμάτων ως συναλλαγές τίτλων», δήλωσε η Crypto.com.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι Robinhood, Coinbase και OpenSea είναι μεταξύ των εταιρειών του κλάδου των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που έχουν λάβει παρόμοιες ειδοποιήσεις από την SEC. Η SEC δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ «πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων»

FBI: Απώλειες 5,6 δισ. από απάτες με crypto το 2023 - Αύξηση 45%

Sell off άνω του 4% για το πετρέλαιο μετά τo ράλι ανόδου

gazzetta
gazzetta reader insider insider