Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει σε 42% τον φόρο στα κέρδη από Bitcoin

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Ιταλία ετοιμάζεται να αυξήσει σε 42% τον φόρο στα κέρδη από Bitcoin
Ωστόσο, μέχρι στιγμής, προσπάθειες άλλων κρατών να φορολογήσουν τα κέρδη από trading δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Αύξηση στον φόρο των κεφαλαιουχικών κερδών από Bitcoin σε 42% από 26% ετοιμάζεται να εφαρμόσει η ιταλική κυβέρνηση, στην προσπάθεια να χρηματοδοτήσει τις «ακριβές» υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Τζόρτζια Μελόνι προέβη στην κίνηση αυτή, δεδομένου ότι «το φαινόμενο εξαπλώνεται», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Μαουρίτσιο Λέο.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, προσπάθειες άλλων κρατών να φορολογήσουν τα κέρδη από trading δεν έχουν αποφέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για παράδειγμα η Ινδία, πριν από δύο χρόνια, επέβαλε βαριά φορολογία στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, αλλά είδε τον όγκο των συναλλαγών να συρρικνώνεται καθώς οι επενδυτές στράφηκαν σε offshore πλατφόρμες για να αποφύγουν τις πρόσθετες χρεώσεις.

Η ανακοίνωση της Ιταλίας, έρχεται ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζει ένα πακέτο με κανόνες ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, γνωστό και ως MiCA, το οποίο θα είναι έτοιμο προς το τέλος του 2024.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, το Bitcoin έχει ενισχυθεί 17%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλία: «Χαράτσι» 3,5 δισ. ευρώ σε τράπεζες και ασφαλιστικές στον προϋπολογισμό του 2025

Πόσα ξοδεύουν οι Ευρωπαίοι στα ταξίδια τους - Τα λιγότερα δίνουν οι Έλληνες

Το 34% των αλλοδαπών στην ΕΕ «στριμώχνεται» στα σπίτια - Στο top 5 η Ελλάδα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider