Ειδικά μισθολόγια: Φόρος – bonus 20% για τα αναδρομικά

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ειδικά μισθολόγια: Φόρος – bonus 20% για τα αναδρομικά
Με συντελεστή 20%, και όχι με την κλίμακα, θα φορολογηθούν τα αναδρομικά όσων αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, τα οποία και θα καταβληθούν εφάπαξ μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί άμεσα στην κατάθεση νομοθετικής διάταξης, η οποία θα προβλέπει ότι, κατ’ εξαίρεση, η φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων για το εισόδημα αυτό εξαντλείται μετά την παρακράτηση 20% στο καταβαλλόμενο ποσό, που ορίζεται από τις γενικές φορολογικές διατάξεις.

Να σημειωθεί πως το άρθρο 60 του ν.4172/2013 προβλέπει πως στα εισοδήματα από μισθωτή εργασία και συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, καθώς και στις πρόσθετες αμοιβές που δεν συμπεριλαμβάνονται στις τακτικές αποδοχές διενεργείται παρακράτηση με συντελεστή 20% στο καταβαλλόμενο ποσό ανεξάρτητα από το έτος στο οποίο ανάγονται για να φορολογηθούν τα εισοδήματα αυτά.

Το συνολικό κόστος της επιστροφής των αναδρομικών ανέρχεται στα 1,4 δισ. ευρώ. Ωστόσο, μετά την παρακράτηση του 20% το καθαρό προς διανομή ποσό θα είναι στα 820 εκατ. ευρώ. Τα μεικτά ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι αρχίζουν από 1.400 και θα υπερβαίνουν ακόμη και τα 21.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider