J.P. Morgan: Πιο πιθανό από ποτέ να ματαιωθεί το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
J.P. Morgan: Πιο πιθανό από ποτέ να ματαιωθεί το Brexit
Ο επενδυτικός οίκος κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον «δίνει» πιθανότητα 40% στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το Reuters.

Ενισχύεται το σενάριο ματαίωσης της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την παταγώδη ήττα της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να περάσει τη συμφωνία από το κοινοβούλιο, εκτιμά η J.P. Morgan σύμφωνα με το Reuters.

Ο επενδυτικός οίκος κάνει στροφή 180 μοιρών και πλέον «δίνει» πιθανότητα 40% στην παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, έναντι 20% παλαιότερα. «Το Ηνωμένο Βασίλειο φαίνεται πως έχει τη δυνατότητα να ανακαλέσει μονομερώς τη συμφωνία ζητώντας χρόνο προκειμένου να αποφασίσει τα επόμενα βήματά του», σημειώνει ο οικονομολόγος του οίκου, Μάλκομ Μπαρ.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και η Σίλβια Νταλ Άντζελο, ανώτατη οικονομική αναλύτρια at Hermes Investment Management. «Μετά τη χθεσινή αποτυχία της Βρετανίδας πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο και το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι είναι δυνατή μια μονομερής απόσυρση της συμφωνίας, η πιθανότητα να ακυρωθεί το Brexit φαίνεται πολύ μεγαλύτερη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider