Ισπανική «καμπάνα» 413 εκατ. ευρώ στην Booking

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισπανική «καμπάνα» 413 εκατ. ευρώ στην Booking
Πρόστιμο 413 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Booking.com η ισπανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ιβηρική αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια (από το 2019). 

Πρόστιμο 413 εκατ. ευρώ επέβαλε στην Booking.com η ισπανική εποπτική αρχή ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην ιβηρική αγορά τα τελευταία πέντε χρόνια (από το 2019).

Η «καμπάνα» στην πλατφόρμα εύρεσης καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης ήρθε επειδή εκμεταλλεύτηκε το μερίδιο 70% με 90% που είχε στην ισπανική αγορά, για να περιορίσει τον ανταγωνισμό από άλλες διαδικτυακές υπηρεσίες κράτησης και να θέσει άδικους όρους στα ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στον κατάλογό της.

«Αυτές οι πρακτικές έχουν επηρεάσει ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Ισπανία και άλλα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία που ανταγωνίζονται την πλατφόρμα. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της δημιουργούν μια άδικη ανισορροπία στις εμπορικές σχέσεις με ξενοδοχεία που βρίσκονται στην Ισπανία», επεσήμανε η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ από την εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Ισπανίας, η οποία αποτελεί τη δεύτερη χώρα με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο μετά τη Γαλλία. Η Booking.com απάντησε ότι «διαφωνεί έντονα» με τα ευρήματα της αρχής και προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση για την «άνευ προηγουμένου απόφαση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τεχνο-πιέσεις στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και οικονομικά μεγέθη

Merck: Θετικό β' τρίμηνο αλλά υποβάθμιση outlook για τα κέρδη του 2024 - Aπώλειες για τη μετοχή

Κάλυψη της Austriacard ξεκινά η Euroxx με τιμή στόχο τα 9 ευρώ

gazzetta
gazzetta reader insider insider