Brexit: Τι περιλαμβάνουν οι 16 προτάσεις που θα ψηφίσουν απόψε οι Βρετανοί βουλευτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Brexit: Τι περιλαμβάνουν οι 16 προτάσεις που θα ψηφίσουν απόψε οι Βρετανοί βουλευτές
Το αν τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ ή εναντίον μερικών από αυτών των προτάσεων παραμένει σε μεγάλο βαθμό ασαφές.

Τουλάχιστον δεκαέξι προτάσεις έχουν υποβληθεί από τους Βρετανούς βουλευτές για την κρίσιμη ψηφοφορία απόψε στη Βουλή των Kοινοτήτων που αναμένεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσει στο μέλλον το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το αν τα κόμματα θα ψηφίσουν υπέρ ή εναντίον μερικών από αυτών των προτάσεων παραμένει σε μεγάλο βαθμό ασαφές σε αυτό το σημείο, αν και οι Εργατικοί είναι πιθανό να προωθήσουν τη δική τους πρόταση - μια στενή οικονομική σχέση με την ΕΕ υπό τη μορφή μιας ολοκληρωμένης τελωνειακής ένωσης, μελλοντικές εμπορικές συμφωνίες, μια ιδέα που το κοινοτικό δίκαιο δεν επιτρέπει σήμερα και έχει επανειλημμένα αποκλείσει.

Η βουλευτής των Εργατικών Έμιλι Θόρνμπερι υπαινίχθηκε ότι οι Εργατικοί μπορεί να υποστηρίξουν μια «επιβεβαιωτική δημόσια ψηφοφορία», με άλλα λόγια ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν περιλαμβάνουν μια τελωνειακή ένωση Ηνωμένου Βασιλείου-ΕΕ, ένα δεύτερο δημοψήφισμα, η EFTA, η «κοινή αγορά 2.0», ακόμα και όχι στο Brexit μέσω της ανάκλησης του άρθρου 50.

Είναι πιθανό διάφορες αποκαλούμενες προτάσεις «μονόκερου», δηλαδή προτάσεις και τροπολογίες που δεν θα είναι λειτουργικές, να προσελκύσουν ωστόσο μεγάλη υποστήριξη. Η Τερέζα Μέι δεν έχει δεσμευτεί να τιμήσει τις εγκριθείσες προτάσεις και ίσως απλώς να συνεχίσει με μια τρίτη ουσιαστική ψηφοφορία για τη συμφωνία της, η οποία έχει επορριφθεί δύο φορές.

Ο Brexiteer και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Ομάδας Γιάκομπ Ρίις - Μογκ επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίξει τώρα το σχέδιο της Μέι, όμως το DUP επανέλαβε ότι θα το απορρίψει εάν τεθεί και πάλι για ψηφοφορία.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέφερε ότι θα μπορούσε να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας αν η Μέι υπέβαλε την παραίτηση της.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider