Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - Ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ - Ντέρμπι για 4 στο ΠΑΣΟΚ
Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στην μέτρηση της Metron Analysis - Στο 90% η αρνητική γνώμη των πολιτών για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Δημοσκοπική άνοδο κατά 2 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές καταγράφει η Νέα Δημοκρατία σε μέτρηση της Metron Analysis για το MEGA, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ελεύθερη πτώση και κατρακυλά στην πέμπτη θέση, πίσω από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ παγιώνεται στην δεύτερη θέση.

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ βρίσκεται στο 23%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 7%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,8%, ενώ το ΚΚΕ περνάει ξανά στην τέταρτη θέση με 8,1% απέναντι στο 6.9% της Ελληνικής Λύσης. Η Νίκη υποχωρεί στο 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας ελαφρά στο 3,7% και η Φωνή της Λογικής στο 3%, ενώ το ΜέΡΑ25 αγγίζει το 2,8%. Άνοδο καταγράφουν και οι αναποφάσιστοι στο 10,7% ενώ συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 13,4%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φτάνει το 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην πέμπτη θέση με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ με 15,5% παραμένει η «δημοσκοπική αξιωματική αντιπολίτευση», το ΚΚΕ είναι στην τρίτη θέση με 10,6%, η Ελληνική Λύση στην τέταρτη με 9%, η Πλεύση Ελευθερίας είναι στο 4,9%, η Νίκη στο 3,7%, η Φωνή της Λογικής στο 3,9% ενώ Νέα Αριστερά και ΜέΡΑ25 δείχνουν να παίρνουν το όριο του 3%.

Η γνώμη για τον ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι εξαιρετικά αρνητική καθώς το 90% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη και μόλις το 6% έχει θετική. Βεβαίως, αρνητική είναι κατά βάση η γνώμη και για την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΠΑΣΟΚ όπου οι αρνητικές γνώμες αγγίζουν το 73% και οι αρνητικές το 18%.

Για την εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, εκείνοι που είναι πιθανό ή σίγουρο ότι θα συμμετάσχουν στην εσωκομματική εκλογή του νέου προέδρου του Κινήματος, δίνουν πρωτιά στον νυν πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, με δεύτερη την Άννα Διαμαντοπούλου, ενώ σε μικρή απόσταση ακολουθεί - τρίτος - ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Αναλυτικότερα:

  • Ν. Ανδρουλάκης: 31%
  • Ά. Διαμαντοπούλου: 24%
  • Χ. Δούκας: 22%
  • Π. Γερουλάνος: 12%

Ποσοστά 3% ή λιγότερο καταγράφουν οι Νάντια Γιαννακοπούλου και Μιχάλης Κατρίνης.

Σε πιθανό δεύτερο γύρο μεταξύ του Ν. Ανδρουλάκη και οποιουδήποτε από τους Α. Διαμαντοπούλου, Χ. Δούκα και Π. Γερουλάνο, ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ φαίνεται να επικρατεί, ενώ ο κ. Δούκας θα επικρατούσε εάν βρισκόταν αντιμέτωπος στον β' γύρο με την κ. Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τετ α τετ Μητσοτάκη με Βούτσιτς και Κούρτι

Μητσοτάκης σε Λιβανέζο πρωθυπουργό: «Ανάγκη αποκλιμάκωσης - Ναι στην πρόταση εκεχειρίας»

Μητσοτάκης για Π. Μπακογιάννη: «Εδώ και 35 χρόνια τα λόγια νικούν τις άνανδρες σφαίρες»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider