Τερέζα Mέι: Προσπαθεί να αποφύγει το «άτακτο» Brexit - Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τερέζα Mέι: Προσπαθεί να αποφύγει το «άτακτο» Brexit - Σήμερα η τρίτη ψηφοφορία
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί να παραιτηθεί, εάν ψηφιστεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο.

Μια ακόμα αναμέτρηση θα έχει απόψε η Τερέζα Μέι, η οποία αναμένεται να καταθέσει για τρίτη και τελευταία φορά τη συμφωνία της με την Ε.Ε. προς ψηφοφορία, παρά τις προειδοποιήσεις των κοντινότερων βοηθών και υπουργών της ότι προορίζεται για άλλη μια ήττα.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί να παραιτηθεί εάν ψηφιστεί η συμφωνία στο Κοινοβούλιο, αλλά οι ευρωσκεπτικιστές βουλευτές επέμειναν να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα της αναχώρησής του την Παρασκευή ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως «απελπισμένη» από τους επικριτές, η κ. Μέι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές να ψηφίσουν μόνο ένα μέρος της συμφωνίας Brexit - τη νομικά δεσμευτική Συμφωνία Απόσυρσης - με την ελπίδα ότι ολόκληρη η συμφωνία θα εγκριθεί σε μια μεταγενέστερη ημερομηνία.

Εάν οι βουλευτές συμφωνούν με το σχέδιό της, η Βρετανία θα μπορέσει να εγκαταλείψει την ΕΕ με συμφωνία στις 22 Μαΐου. Αν απορριφθεί, η μακρά παράταση είναι το πιο πιθανό αποτέλεσμα, καθώς η Βρετανία πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο.

Η 29η Μαρτίου είχε οριστεί ως η ημερομηνία που η Μεγάλη Βρετανία θα «αποχαιρετούσε» την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως η χώρα βρίσκεται ακόμα σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider