Τέταρτη ψηφοφορία ή εκλογές: Αποφασισμένη να «σώσει» το Brexit η Τερέζα Μέι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέταρτη ψηφοφορία ή εκλογές: Αποφασισμένη να «σώσει» το Brexit η Τερέζα Μέι
Η πρωθυπουργός της χώρας εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία της για τέταρτη φορά στη βουλή.

Μετά τη χτεσινή καταψήφιση της πρότασης της για μια «φιλική» έξοδος από την ΕΕ, η Τερέζα Μέι δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί εναλλακτικός τρόπος για να προχωρήσει μπροστά η χώρα και να εξασφαλιστεί η «επόμενη μέρα» της Βρετανίας.

Με αυτό το σκεπτικό η Βρετανίδα πρωθυπουργός φαίνεται πως εξετάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσε να φέρει τη συμφωνία της για το Brexit, για τέταρτη φορά στη βουλή, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη στήριξη από τους νομοθέτες.

Η υπόσχεση της, την Τετάρτη, ότι θα παραιτηθεί αν υπερψηφιστεί η συμφωνία της, το κοινοβούλιο φαίνεται πως δεν ήταν αρκετή για να πείσει τους βουλευτές να την στηρίξουν, και το κοινοβούλιο ψήφισε «κατά» με 344 ψήφους έναντι των 286 ψήφων «υπέρ».

Όμως σύμφωνα με τον Guardian, παρότι η Τερέζα Μέι δεν έκανε δηλώσεις σχετικά με το επόμενο της βήμα, φαίνεται πως η Βρετανίδα πρωθυπουργός δεν πιστεύει ότι οι πιθανότητες για μια συμφωνία εξόδου έχουν χαθεί και σκοπεύει να επιμείνει. Διαφορετικά, φαίνεται αποφασισμένη να πάει τη χώρα σε γενικές εκλογές, αναφέρει το δημοσίευμα!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider