Συνεχίζονται οι πολιτικές κόντρες στη Βρετανία για το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνεχίζονται οι πολιτικές κόντρες στη Βρετανία για το Brexit
Το Πάσχα των Καθολικών μόλις ολοκληρώθηκε και τα κόμματα επέστρεψαν στις πολιτικές τους ατζέντες.

Με το πέρας του Πάσχα των Καθολικών η Βρετανία μπαίνει και πάλι σε ρυθμούς συζητήσεων για το Brexit και τις επερχόμενες ευρωεκλογές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το BBC.

Οι συζητήσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των εργατικών θα ξεκινήσουν και πάλι, με τους υπουργούς να προσπαθούν να βρουν κοινό έδαφος με τους τομεάρχες της αντιπολίτευσης σε μια συμφωνία που θα μπορέσει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που αντιδρούν ακόμα και με το γεγονός πως γίνονται συζητήσεις. Ο Νάιτζελ Έβανς των Tory, ζητά ακόμα μια φορά από την πρωθυπουργό να παραιτηθεί «το συντομότερο δυνατόν» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παραίτηση Μέι θέλει το 70% του Συντηρητικού Κόμματος

Να θυμίσουμε πως κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος της Τερέζας Μέι προειδοποίησε την Βρετανίδα πρωθυπουργό ότι σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια νέα προσπάθεια βουλευτών των Τόρις να την ανατρέψουν.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Sunday Times, πρόκειται για τον Γκρέιαμ Μπρέιντι, πρόεδρο της ισχυρής Επιτροπής 1922, ο οποίος; σκοπεύει να πει στη Μέι ότι το 70% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος θέλουν να υποβάλει την παραίτησή της εξαιτίας του τρόπου που χειρίστηκε το Brexit.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider