Δίπλα στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον η ΑΒ Βασιλόπουλος: Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο

Branded Content Team
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δίπλα στον Άνθρωπο και το Περιβάλλον η ΑΒ Βασιλόπουλος: Δράσεις για ένα Καλύτερο Αύριο
H ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία μπορεί να συμβαδίζει με την κοινωνική προσφορά και την περιβαλλοντική προστασία.

Για την πληθώρα των δράσεων της προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, αναδείχθηκε και το 2023 η ΑΒ Βασιλόπουλος. Μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες και στρατηγικές συνεργασίες, η ΑΒ Βασιλόπουλος επέδειξε απαράμιλλη δέσμευση στη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την προώθηση της βιωσιμότητας.

Η εταιρεία που μετρά 85 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, με δίκτυο που αγγίζει τα 582 καταστήματα σε όλη την χώρα, προσφέρει μια τεράστια ποικιλία προϊόντων στις καλύτερες τιμές και είναι πάντα δίπλα σε πάνω από 2 εκατομμύρια πελάτες της με θάρρος, ακεραιότητα, ομαδικότητα, φροντίδα και χιούμορ.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, δημοσιεύει τον Εταιρικό Κοινωνικό της Απολογισμό, στον οποίο παρουσιάζονται οι δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας για το 2023, τα επιτεύγματά της και οι στόχοι της ως προς το περιβάλλον, την κοινωνία, τους εργαζομένους της. Η Έκθεση 2023 είναι δομημένη στα πρότυπα του ESG (Environment – Social - Governance).

Με βασικό πυλώνα στρατηγικής να είναι η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία και την οικονομία, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναπτύσσει μια «δέσμη» δράσεων που προσφέρουν αξία μακροπρόθεσμα, κάνοντας τη διαφορά καθημερινά, πάντα στο πλάι της κοινωνίας, καθώς η προσφορά και η αφοσίωση προς το σύνολο είναι ένα διαρκές ζήτημα επαγρύπνησης.

Από την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων μέχρι την προώθηση της τοπικής παραγωγής και την εφαρμογή πράσινων τεχνολογιών, η ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η επιχειρηματική επιτυχία μπορεί να συμβαδίζει με την κοινωνική προσφορά και την περιβαλλοντική προστασία.

Το 2023 η ΑΒ Βασιλόπουλος προσέφερε 570.000 ευρώ μέσα από δράσεις και προγράμματα στήριξης για τον Άνθρωπο και επιπλέον άλλα 13,8 εκατομμύρια γεύματα μέσα από το πρόγραμμα Τρόφιμα Αγάπης, ενώ στάθηκε στο πλευρό μαθητών, ΜΚΟ, ιδρυμάτων, νοσοκομείων και οικονομικά ασθενέστερων ομάδων, με ένα «πλέγμα» από χρήσιμες πρωτοβουλίες και κομβικές δράσεις.

Τρόφιμα Αγάπης

Μέσα από το πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, Τρόφιμα Αγάπης, το 2023 δόθηκαν πάνω από 13,8 εκατομμύρια γεύματα σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η οργάνωση Μπορούμε και η Τράπεζα Τροφίμων Ελλάδος είναι οι στρατηγικοί συνεργάτες της ΑΒ στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες 250 φορέων που στηρίζουν πάνω από 123.000 συνανθρώπους μας. Το πρόγραμμα καλύπτει έως και το 90% των αναγκών σίτισης των φορέων συνεργασίας.

Από την έναρξη του προγράμματος η ΑΒ έχει δωρίσει τρόφιμα αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ. Με στόχο καμία μερίδα φαγητού να μην πάει χαμένη.

Τα περιβαλλοντικά οφέλη του προγράμματος είναι πολύ μεγάλα, καθώς αυτά τα τρόφιμα θα κατέληγαν στα απορρίμματα, αυξάνοντας τις επιβλαβείς ουσίες που επιβαρύνουν το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων είναι και το διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Μαζί με τη Σχεδία

Το 2023 ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το εστιατόριο «σχεδία home», του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Πιο συγκεκριμένα, η ΑΒ αποστέλλει από την εταιρική της εγκατάσταση στον Ρέντη (Home Shop Centre) προς το εστιατόριο «σχεδία home» ένα μεγάλο αριθμό κοντόληκτων προϊόντων, όπως, μεταξύ άλλων, φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, δημητριακά, τα οποία είτε πλησιάζουν στην ημερομηνία λήξης τους, είτε η συσκευασία τους δεν είναι κατάλληλη προς πώληση. Έτσι, οι μάγειρες του εστιατορίου ετοιμάζουν με αυτά τα προϊόντα νόστιμα πιάτα ημέρας, κατάλληλα για κάθε γευστική προτίμηση.

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εδώ και 10 χρόνια Χρυσοί Δωρητές στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Το 2023, η ΑΒ προσέφερε πάνω από 109.709 γεύματα. Από το 2014 μέχρι και σήμερα, έχει προσφέρει πάνω από 1.4 εκατομμύρια υγιεινά γεύματα.

Διατροφοπεριπέτειες

4.500 μαθητές από σχολεία σε όλη την Ελλάδα ταξίδεψαν στη «Χώρα των Νόστιμων Βασιλείων», όπου μέσα από διαδραστικά παιχνίδια έμαθαν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και ζωής. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το Ινστιτούτο Prolepsis σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανά την Ελλάδα.

Η ομάδα του έργου αποτελείται από ιατρούς, διατροφολόγους και ειδικούς προαγωγής υγείας του Ινστιτούτου, οι οποίοι συνεργάζονται με παιδαγωγούς και θεατρολόγους, ώστε τα παιδιά να διδαχθούν με κατάλληλο, διαδραστικό και δημιουργικό τρόπο τις βασικές αρχές της υγιεινής διατροφής, τις ομάδες τροφίμων, τη συχνότητα και τις αναλογίες των γευμάτων.

Στήριξη Φορέων, ΜΚΟ και Ιδρυμάτων

Το 2023, η εταιρεία ανταποκρίθηκε σε 1.166 αιτήματα για στήριξη, δωρίζοντας 144.400€ σε δώρο-επιταγές για καταστήματα ΑΒ.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Το 2023, το έκθεμα «Το Αβητάρι της διατροφής», μία μικρογραφία ενός καταστήματος σούπερ μάρκετ, στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19), φιλοξένησε πάνω από 13.000 επισκέπτες. Το 2023, 78 σχολεία από όλη την Ελλάδα εκπαιδεύτηκαν μέσα από τις μουσειοσκευές. Ταυτόχρονα, το Πασχαλινό Aβγό συνέχισε για 7 η συνεχή χρονιά. Με κάθε αγορά ενός Πασχαλινού Αβγού, οι πελάτες της ΑΒ συνεισέφεραν 0.30€, στηρίζοντας το πολύτιμο έργο της ΑΜΥΜΩΝΗΣ για παιδιά με προβλήματα όρασης και άλλες αναπηρίες, ενώ η ΑΒ διπλασίασε το ποσό, συγκεντρώνοντας συνολικά 25.974€.

Δωρεές και ενίσχυση από πελάτες

Σε όλα τα καταστήματα της ΑΒ έχουν τοποθετηθεί καλάθια συγκέντρωσης τροφίμων για φορείς και ιδρύματα. Το 2023, έγιναν 887 συγκεντρώσεις τροφίμων ή/και ενημερώσεις από φορείς και ιδρύματα, για την ενίσχυση του έργου τους. Το 2023, μέσα από τους “κουμπαράδες” συλλέχθηκαν 34.985€ προς ενίσχυση 34 φορέων.

Δώρο Aγάπης για 8 η συνεχή χρονιά σε 191 επιλεγμένα καταστήματα και στο AB Eshop

Για κάθε Δώρο Αγάπης που αγόρασαν οι πελάτες της ΑΒ, προσφέρθηκε από την εταιρεία το αντίστοιχο ποσό στο Make-A-Wish / Κάνε Μια-Ευχή Ελλάδος. Με αγάπη και φροντίδα προσφέραμε συνολικά το ποσό των 51.175€, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση 10 ευχών!

Στήριξη Παιδιών σε Νοσοκομεία

Η ΑΒ συνεχίζει να στηρίζει το έργο του Παιδικού Τραύματος, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην προσπάθειά τους να προσφέρουν απαραίτητο παιδιατρικό εξοπλισμό στα Παιδιατρικά Τμήματα Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ανά την Ελλάδα. Το 2023, επωφελήθηκαν 26.717 παιδιά από το σύνολο των δωρεών.

Hub Καλού Σκοπού

Έχει δημιουργηθεί ένα hub που μέσα από αυτό οι άνθρωποι της ΑΒ συνεισφέρουν όταν μπορούν σε όσους έχουν ανάγκη. Μία τέτοιο κινητοποίηση ήταν η στήριξη πληγέντων στην Συρία και την Τουρκία, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, συλλέγοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Η συλλογή παιδικών ειδών για το Baby Bank της ΜΚΟ Φαιναρέτης. Η συγκέντρωση βιβλίων και παιχνιδιών για τις ανάγκες της The Failte Centre. Παρέα με την GivMed, οι άνθρωποι της ΑΒ συνέλλεξαν φάρμακα για να εξασφαλίσουν την πρόσβαση ευπαθών ομάδων σε αυτά. Επίσης, γιόρτασαν την περίοδο του Πάσχα, με το Πασχαλινό bazaar και το κυνήγι θησαυρού, παρέα με τις ΜΚΟ Αμυμώνη και το Εργαστήρι Λίλιαν Βουδούρη, ενώ έκαναν τα Χριστούγεννα ακόμη πιο μαγικά, με το Χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ μας, σε συνεργασία με το Make-A-Wish / Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και την Αμυμώνη.

Χάρισε Δύναμη

Μαζί με την Pantene, η ΑΒ πραγματοποίησε για 9η χρονιά το πρόγραμμα δωρεάς μαλλιών «Χάρισε Δύναμη», με στόχο την παροχή περουκών σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία. Το 2023 κατάφεραν να συλλέξουν 5.300 κοτσίδες, από τις οποίες δημιουργήθηκαν 132 περούκες για τη στήριξη γυναικών που δίνουν αγώνα ζωής.

Μέσα από τις δράσεις της όλα αυτά τα χρόνια η ΑΒ Βασιλόπουλος δείχνει έμπρακτα ότι στέκεται δίπλα στον άνθρωπο, αλλά και το περιβάλλον.

Διαβάστε αναλυτικά τον Εταιρικό Απολογισμό της AB εδώ.

Advertorial

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider