Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Δεσμεύει το Καστελόριζο με NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Δεσμεύει το Καστελόριζο με NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά
Ο Πορθητής ετοιμάζεται για υποθαλάσσια γεώτρηση ανοιχτά της Πάφου, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα πραγματοποιήσει η Τουρκία στο Καστελόριζο, σύμφωνα με NAVTEX την οποία εξέδωσε και δεσμεύει την περιοχή.

Με οδηγία προς ναυτιλλομένους το τουρκικό Ναυτικό ανακοίνωσε πως θα εκτελέσει ασκήσεις πυροβολικού την Παρασκευή και το Σάββατο, με μια NAVTEX που έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τις δηλώσει περί έναρξης γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ για τον «Πορθητή»

Την ίδια στιγμή o Πορθητής ετοιμάζεται για υποθαλάσσια γεώτρηση ανοιχτά της Πάφου, στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Ευρώπη εξετάζει κυρώσεις κατά της Άγκυρας

Με την Κύπρο και την Ελλάδα να πιέζουν για κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία έληξε η άτυπη Σύνοδος Κορυφής στη Ρουμανία, στον απόηχο των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και της ανάπτυξης δέκα τουρκικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο, που δημιουργούν ζώνη ασφαλείας γύρω από το ερευνητικό πλοίο Barbaros και το γεωτρύπανο Πορθητής.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε εκανε εκ νέου λόγο για «δεύτερη εισβολή εναντίον της Κύπρου» αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας και με δηλώσεις του (Euronews) επεσήμανε πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ θα εξετάσει εκ νέου το ζήτημα είτε στην έκτακτη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου, είτε, στην τακτική του Ιουνίου.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider