Προς την κυπριακή ΑΟΖ πλέει το Γιαβούζ - Εκδόθηκε NAVTEX

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς την κυπριακή ΑΟΖ πλέει το Γιαβούζ - Εκδόθηκε NAVTEX
Μυστήριο καλύπτει τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσει το Γιαβούζ στα ανατολικά της Κύπρου.

Προς τη θαλάσσια περιοχή της Καρπασίας, στα ανατολικά της Κύπρου, πλέει το γεωτρύπανο «Γιαβούζ», ενώ εκτιμάται πως μέχρι την Κυριακή θα έχει φτάσει στον προορισμό του.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η Λευκωσία περίμενε πως θα ακολουθούσε αυτή την πορεία το «Γιαβούζ» και με NAVTEX έχει δεσμεύσει για ασκήσεις περιοχές στα ανατολικά της Κύπρου, η οποίες περιλαμβάνουν τμήματα των οικοπέδων 2 και 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Μυστήριο καλύπτει τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσει το Γιαβούζ στα ανατολικά της Κύπρου.

Ανώνυμοι Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το Γιαβούζ θα κάνει γεώτρηση στην ΑΟΖ που διεκδικεί η Κύπρος.

Στη NAVTEX η Κύπρος δέσμευσε μεγάλη θαλάσσια περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο που καλύπτει μεγάλο μέρος του τεμαχίου 3 και μέρος του τεμαχίου 2 της κυπριακής ΑΟΖ, εντός της περιοχής ευθύνης του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης, για ναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά για τη Δευτέρα 1η Ιουλίου που θα επαναληφθεί και την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Το νοτιοανατολικό άκρο της περιοχής που δεσμεύτηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, συνορεύει με τον στόχο «Σουπιά», όπου ερευνητική γεώτρηση παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά πλοία τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με τη NAVTEX της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά και θα είναι «πολύ επικίνδυνη για ναυσιπλοΐα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider