Ερντογάν: Σε δέκα μέρες θα παραδοθούν στην Τουρκία οι S-400

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Σε δέκα μέρες θα παραδοθούν στην Τουρκία οι S-400
Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μία μέρα μετά τον ισχυρισμό του πως οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της συμφωνίας με τη Μόσχα.

Σε δέκα μέρες θα γίνει η πρώτη παράδοση των S-400, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μία μέρα μετά τον ισχυρισμό του πως οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία λόγω της συμφωνίας με τη Μόσχα για την κατασκευή και παράδοση των συστοιχιών του συστήματος αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει διαμηνύσει ότι η αγορά των S-400 ενδέχεται να πυροδοτήσει την εφαρμογή κυρώσεων αλλά και να οδηγήσει στην αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των προηγμένων αεροσκαφών F-35, στην παραγωγή των οποίων συμμετέχει η Άγκυρα, που θέλει να προσθέσει πάνω από 100 τέτοια μαχητικά στον στόλο της Πολεμικής της Αεροπορίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους αμέσως μετά τη Σύνοδο των G20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας, υποστήριξε πως πιστεύει ότι η διένεξη για τους S-400 θα ξεπεραστεί «χωρίς πρόβλημα» και πρόσθεσε πως ο Ντόναλντ Τραμπ του συντάχθηκε με την τουρκική θέση όσον αφορά την επίμαχη αγορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider