«Κρίση» προβλέπουν οι κατασκευαστές στη Βρετανία μετά το Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κρίση» προβλέπουν οι κατασκευαστές στη Βρετανία μετά το Brexit
«Απώλειες» στο 'φθηνό' και 'εισαγόμενο' εργατικό δυναμικό προβλέπονται στον κατασκευαστικό κλάδο στη Βρετανία μετά το Brexit.

Οι απαιτήσεις για υψηλούς μισθούς, ειδική visa και ειδικές ικανότητες θα φέρουν την επόμενη κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο στη Βρετανία μετά το Brexit, σύμφωνα με το Bloomberg και μάλιστα θα έρθει μέσα από την έλλειψη του εργατικού δυναμικού.

Μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την εφαρμογή των νέων δεδομένων στις σχέσεις των «δύο» πλευρών οι υποψήφιοι που θα επιθυμούν να εργαστούν στη Βρετανία θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από κριτήρια.

Θα είναι απαραίτητο να είναι «εργάτες με εξαιρετικές ικανότητες», με πτυχίο λυκείου ή ανώτερο, ενώ μόνο εκείνοι που αμείβονται με 32.659 ευρώ ( 30.000 λίρες Αγγλίας) ή και περισσότερο θα έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν και να εργάζονται στη χώρα.

Οι εργάτες που δεν έχουν βρετανική υπηκοότητα και που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, θα έχουν περιθώριο ένα χρόνο, μετά το πέρας του οποίου θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα και να περιμένουν τουλάχιστον 12 μήνες, μέχρι να έχουν και πάλι το δικαίωμα αίτησης για βίζα εργασίας.

Την ίδια ώρα, το υψηλό κόστος ζωής και η ύφεση της οικονομίας αποθαρρύνει το εργατικό δυναμικό από άλλες χώρες να αναζητήσουν μια θέση εργασίας στη Βρετανία.

Αυτό που σημειώνει όμως το Bloomberg είναι πως, σχεδόν οι μισοί άνθρωποι που εργάζονται στις κατασκευές ακινήτων στη Βρετανία δεν είναι Βρετανοί πολίτες.

Παράλληλα ο κλάδος δείχνει αδυναμία να προσελκύσει ηλικιακά νέους ανθρώπους, καθώς μόνο το 10% των εργαζόμενων στις κατασκευές ακινήτων Βρετανών είναι μέχρι 25 ετών.

Αυτό μεταφράζεται σε «ελλείψεις» στο άμεσο μέλλον, καθώς σύμφωνα με τον αρμόδιο φορέα «The Construction Industry Training Board», οι κατασκευαστικές εταιρείες θα χρειαστεί να προσελκύσουν και να εκπαιδεύουν τουλάχιστον 31.600 κάθε χρόνο, για τα επόμενα τρία χρόνια, για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες του κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider