Βρετανία: Πάει πίσω η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τζόνσον

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Πάει πίσω η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Τζόνσον
Η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, ανέφερε πως τα κόμματα δεν θα επιλέξουν μία πρόταση μομφής αυτή την εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους γύρω από το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μίας πιθανής κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βρετανία δεν θα καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με τις συνομιλίες να συνεχίζονται γύρω από το ενδεχόμενο να υπάρξει μία υπηρεσιακή κυβέρνηση, που θα έχει στόχο να σταματήσει το Brexit χωρίς συμφωνία και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές.

Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης - του Εργατικού κόμματος, των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, του Κόμματος της Ουαλίας και των Πρασίνων - συναντήθηκαν σήμερα στο Ουέστιμνστερ για να εξετάσουν τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο όσα εξασφαλίζει ο νόμος Μπεν, σύμφωνα με τον οποίο ο πρωθυπουργός, θα πρέπει να φέρει μία συμφωνία μέχρι τις 19 Οκτωβρίου για το Brexit, διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσει άλλη μία παράταση της αποχώρησης.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, μετά τη συνάντηση, η επικεφαλής των Φιλελεύθερων, Τζο Σουίνσον, τα κόμματα δεν θα επιλέξουν μία πρόταση μομφής αυτή την εβδομάδα, αλλά θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους γύρω από το ποιος θα μπορούσε να ηγηθεί μίας πιθανής κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Επανέλαβε, δε, τη θέση του κόμματος ότι μία τέτοια κυβέρνηση δεν θα πρέπει να έχει επικεφαλής τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών.

Στις επόμενες συναντήσεις των αντιπολιτευόμενων κομμάτων θα διερευνηθούν διαφορετικά σενάρια και επιλογές, προς την κατεύθυνση μίας προσωρινής κυβέρνησης ενότητας και του προσώπου που θα μπορέσει να τεθεί επικεφαλής. Η βασική ιδέα είναι μία τέτοια κυβέρνηση να σχηματιστεί αμέσως μετά από μία πρόταση μομφής, σε περίπτωση που ο Μπόρις Τζόνσον επιχειρήσει να αγνοήσει το νόμο Μπεν για την παράταση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider