Οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας για αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οδηγία της αμερικανικής πρεσβείας για αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Κίνδυνο τρομοκρατικού χτυπήματος στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων βλέπει η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

Να εφιστήσει την προσοχή στους Αμερικανούς τουρίστες έρχεται η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα, με ανακοίνωσή της μόνο στο αγγλικό κομμάτι της ιστοσελίδας της.

Σε αυτήν αναφέρεται στην «μόνιμη απειλή από διεθνικές τρομοκρατικές οργανώσεις» αλλά και «μεμονωμένα άτομα που εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία». Παράλληλα ζητά συνεχή επαγρύπνηση ιδιαίτερα σε «εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, χώρους θρησκευτικής λατρείας και πολυσύχναστα μέρα» και θυμίζει ότι οι συγκεκριμένοι εξτρεμιστές συνηθίζουν να στοχοποιούν χώρους όπως:

«Χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυχτερινά κέντρα, κόμβους μεταφορών». Η ανακοίνωση της πρεσβείας, καταλήγει τονίζοντας «Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Η συγκεκριμένη… «ταξιδιωτική οδηγία», δεν είναι πρωτοφανής ιδιαίτερα πριν από εορταστικές περιόδους εκ μέρους της αμερικανικής πρεσβείας, έρχεται πάντως αρκετά νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider