ΕΕ: Κλείνουν τα σύνορα λόγω κορονοϊού για 30 ημέρες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΕ: Κλείνουν τα σύνορα λόγω κορονοϊού για 30 ημέρες
Κλείνουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ για 30 ημέρες.

Για 30 ημέρες κλείνουν τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, αποφάσισαν οι ηγέτες των χωρών μελών που συνεδρίασαν την Τρίτη μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, η ΕΕ θα «συντονίσει» την επιστροφή των Ευρωπαίων που έχουν εγκλωβιστεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, συμφωνήθηκε να διεξαχθεί και νέα τηλεδιάσκεψη των ηγετών την επόμενη εβδομάδα.

Ελπίδες για εμβόλιο το φθινόπωρο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης, είπε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα μέλος να εφαρμόσει το κλείσιμο των συνόρων για τους πολίτες τρίτων χωρών.

«Ο εχθρός είναι ο ιός και τώρα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας και τις οικονομίες μας. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι απαιτείται. Δεν θα διστάσουμε να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα», τόνισε.

«Ο κορονοϊός είναι ένα εξωτερικό σοκ που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ στο παρελθόν κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα ωστόσο, η φον ντερ Λάιεν έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα, καθώς ανέφερε ότι μια ευρωπαϊκή εταιρεία προβλέπει πως ενδεχομένως θα έχει έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού «μέχρι το φθινόπωρο».

Τι είχε δηλώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε την Τρίτη το απόγευμα πως από αύριο Τετάρτη στις 6 το πρωί, δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Ελλάδα πολίτες από χώρα εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Όσοι βρίσκονται σε οικειοθελή καραντίνα μπορούν να φύγουν από τη χώρα και πριν την παρέλευση του χρόνου. Ευρωπαίοι πολίτες που μπαίνουν στη χώρα θα μπαίνουν σε καραντίνα για 14 μέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider