Μακρόν: Η Ευρώπη θα καταρρεύσει αν δεν προσφέρει στήριξη στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μακρόν: Η Ευρώπη θα καταρρεύσει αν δεν προσφέρει στήριξη στις χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία
Δραματική προειδοποίηση από τον Γάλλο πρόεδρο για την πορεία της Ευρώπης.

Σε μια συνέντευξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό γύρω από το μέλλον της Ευρώπης προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, ο Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε μέσω συνέντευξης στους Financial Times ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει ως «πολιτικό εγχείρημα» αν δεν προσφέρει στήριξη σε χώρες που έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν τις βοηθήσει να ανακάμψουν.

Μέσω της συνέντευξής του ο Μακρόν ρίχνει ευθείες βολές προς τη Γερμανία και την Ολλανδία. Παράλληλα ανέφερε ότι η έλλειψη αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορεί να θρέψει τον λαϊκισμό.

«Αν δεν κατορθώσουμε να το κάνουμε αυτό τώρα, σας λέω ότι οι λαϊκιστές θα κερδίσουν, σήμερα, αύριο, μεθαύριο, στην Ιταλία, στην Ισπανία, ενδεχομένως στη Γαλλία και αλλού. Πιστεύω ότι η Ε.Ε. είναι ένα πολιτικό εγχείρημα. Αν είναι ένα πολιτικό εγχείρημα, τότε ο ανθρώπινος παράγοντας πρέπει να έχει προτεραιότητα και υπάρχει και το στοιχείο της αλληλεγγύης… η οικονομία έπεται και να μην ξεχνάμε ότι τα οικονομικά είναι μια ηθική επιστήμη» ανέφερε στους FT ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία πιέζει για τη δημιουργία ενός κοινού Ταμείου μεγέθους περίπου 400 δισ. δολαρίων πέρα από την έκτακτη βοήθεια που έχει προσφέρει ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και άλλοι θεσμοί της ΕΕ για τον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί σε όλο το μπλοκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider