Τσιόδρας: Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 156 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.401

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από κορονοϊό - 156 νέα κρούσματα σε σύνολο 2.401
Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από τον Covid-19 στην Ελλάδα την Τρίτη.

Πέντε ακόμα ασθενείς έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό την Τρίτη, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει τους 121 σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 156 εκ των οποίων τα 150 εντοπίζονται στο Κρανίδι ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φτάνει τα 2.401 και το 56% αφορά άνδρες. Ακόμα 5 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους τη Τρίτη με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 121.

Συνολικά 59 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 46 έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σε καραντίνα μπαίνουν δύο χωριά στο δήμο Μύκης Ξάνθης. Παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά έκανε για τους νέους ανθρώπους που έχασαν τη μάχη με τον κορονοϊό λέγοντας «πως δυστυχώς καταγράφονται θάνατοι νέων χωρίς υποκείμενα νοσήματα, και παραμένει ένα ιατρικό μυστήριο».

Νωρίτερα ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του σημείωσε από την περιοχή στο Κρανίδι: «Έκκληση σε όλους τους ανθρώπους που είναι μεγάλης ηλικίας, τις επόμενες 14 ημέρες να μείνουν σπίτια τους και με οποιαδήποτε δικαιολογία να μην βγουν στον δρόμο. Η δομή μπαίνει σε αποκλεισμό. Ο Δήμος έχει αναλάβει την τροφοδοσία και την κάλυψη οποιασδήποτε ανάγκη προκύψει. Ο Δήμος μπαίνει σε απαγόρευση κυκλφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί. Στην περιοχή αναστέλλονται οι 4,5,6 των κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων, απαγορεύεται οποιοδήποτε υπαίθριο εμπόριο. Ειδικά κλιμάκια θα είναι εδώ τις επόμενες ημέρες. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα έχουμε την οποιαδήποτε επιδημιολογική έξαρση. Όλα νομίζω ότι θα πάνε καλά. Κάνουμε έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους και να προφυλάξουμε τις ευπαθείς ομάδες. Θα παραμείνω στην περιοχή μέχρι αύριο. Δημιουργούμε υγειονομική δομή, μέσα στη δομή. Σε 14 μέρες θα έχει ξεπεραστεί και αυτόν τον εφιάλτη και η όμορφη αυτή περιοχή θα βρει πάλι την κανονικότητά της».

Οδηγίες για τον κορονoϊό

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει δώσει οκτώ οδηγίες στο πλαίσιο της ενημερωτικής προσπάθειας για τον τρόπο προφύλαξης από το νέο κορονοϊό.

Οι οκτώ οδηγίες είναι οι εξής:

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα. Γενικά αποφεύγουμε να αγγίζουμε με τα χέρια μας, τη μύτη, το στόμα και τα μάτια μας.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντιλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντιλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα και ιδιαίτερα με ηλικιωμένους ή άτομα με χρόνια νόσο.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με το γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider