Πακέτο στήριξης 2 τρισ. ευρώ προωθεί η Κομισιόν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πακέτο στήριξης 2 τρισ. ευρώ προωθεί η Κομισιόν
Τι προωθεί η Κομισιόν λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής.

«Πακέτο» στήριξης 2 τρισ. ευρώ φαίνεται πως προωθεί η Κομισιόν λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη, προκειμένου να ξεπεραστούν οι αγκυλώσεις μεταξύ του Βορρά-Νότου.

Με την οικονομία της Ευρωζώνης να αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 10% το 2020 η ΕΕ όπως αναφέρει το Bloomberg σχεδιάζει να ενσωματώσει ένα recovery fund 300 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό 2021-2027 και θα δανειστεί 320 δισ. ευρώ από τις κεφαλαιαγορές.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το πώς θα ξεκινήσει η ανάπτυξη μετά την πανδημία του κορονοϊού. Αναμένεται να υπάρξει μια προσωρινή συμφωνία για τη χρήση του επόμενου μακροπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ για τη δημιουργία ενός recovery fund ωστόσο υπάρχουν πολλές αμφιλεγόμενες λεπτομέρειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν, κάτι που σημαίνει πως δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία.

«Για κάποια κράτη-μέλη είναι σημαντικό να έχουν επιχορηγήσεις ή επιδοτήσεις, ενώ για άλλα θα πρέπει να δοθούν μόνο δάνεια. Υπάρχει μεγάλο χάσμα και πρέπει να βρούμε τη σωστή ισορροπία», είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει αναφορά με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα 2 τρισ. ευρώ του σχεδίου που προωθεί η Κομισιόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider