Intuitive Machines: Συμφωνία μαμούθ με την NASA ύψους 4,8 δισ. δολ. - Εκτόξευση της μετοχής 54%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intuitive Machines: Συμφωνία μαμούθ με την NASA ύψους 4,8 δισ. δολ. - Εκτόξευση της μετοχής 54%
Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 51,3% καταγράφει η μετοχή της Intuitive Machines στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν ανοίξει η Wall Street, μετά την είδηση πως προχώρησε σε συμφωνία μαμούθ 4,8 δισ. δολαρίων με την NASA. 

Εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 54,1% καταγράφει η μετοχή της Intuitive Machines στις προσυνεδριακές συναλλαγές πριν ανοίξει η Wall Street, μετά την είδηση πως προχώρησε σε συμφωνία μαμούθ 4,8 δισ. δολαρίων με την NASA.

Αυτή αφορά την κατασκευή και την ανάπτυξη υποδομής επικοινωνίας με τη Σελήνη, ικανής να υποστηρίξει μελλοντικές αποστολές πάνω ή γύρω από αυτή. Η Intuitive Machines που εδρεύει στο Χιούστον έγινε περισσότερο γνωστή από την πραγματοποίηση της πρώτης ιδιωτικής προσελήνωσης τον Φεβρουάριο, όπως αναφέρει το Marketwatch.

Οι μετοχές της εταιρείας είναι καθοδόν για να καταγράψουν τη μεγαλύτερη ημερήσια ποσοστιαία άνοδο από τις 3 Σεπτεμβρίου 2023, όταν ενισχύθηκαν κατά 57,8%. Η εντυπωσιακή απόδοση της μετοχής δίνει ώθηση και στους S&P 500 και Dow Jones που ενισχύονται περίπου 0,1%. Η μετοχή σημειώνει άνοδο 111,4% το 2024, ξεπερνώντας το κέρδος SPX του δείκτη S&P 500 κατά 18,1%.

Τον Αύγουστο η εταιρεία είχε κλείσει με την NASA ένα άλλο συμβόλαιο ύψους 117 εκατ. δολαρίων, το οποίο φυσικά δεν συγκρίνεται με τη νέα συμφωνία που δυνητικά μπορεί να φτάσει τα 4,8 δισ. δολάρια σε διάστημα 10 ετών.

Το συμβόλαιο είναι τεράστιο για την εταιρεία με την Wall Street να προβλέπει πωλήσεις 223 και 371 εκατ. δολαρίων το 2024 και το 2025, αντίστοιχα.

«Αυτή η σύμβαση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στην ηγετική θέση της Intuitive Machines στις διαστημικές επικοινωνίες και την πλοήγηση», δήλωσε ο CEO Steve Altemus. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη NASA, ως μία ομάδα, για να υποστηρίξουμε την εκστρατεία Artemis και τις προσπάθειες επέκτασης της σεληνιακής οικονομίας» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Google: Το Δικαστήριο της ΕΕ «σβήνει» πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ

Η Τσέλσι ξόδεψε 2,78 δισ. ευρώ για μεταγραφές την τελευταία δεκαετία - Ποιες ομάδες ακολουθούν

TotalEnergies: Συμφωνία για παραδόσεις LNG στην Τουρκία ως το 2037

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider