Google: Το Δικαστήριο της ΕΕ «σβήνει» πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google: Το Δικαστήριο της ΕΕ «σβήνει» πρόστιμο 1,49 δισ. ευρώ
Μία δικαστική νίκη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε την Τετάρτη η Google, αφού κέρδισε την προσφυγή κατά του προστίμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 1,49 δισ. ευρώ, που επιβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια για αντιμονοπωλιακή πολιτική. 

Μία δικαστική νίκη κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σημείωσε την Τετάρτη η Google, αφού κέρδισε την προσφυγή κατά του προστίμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ύψους 1,49 δισ. ευρώ, που επιβλήθηκε πριν από πέντε χρόνια για αντιμονοπωλιακή πολιτική.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ότι απέρριψε την ποινή του 2019 που επέβαλε η ΕΕ για την online διαφημιστική στρατηγική του τεχνολογικού κολοσσού.

«Το δικαστήριο επικύρωσε τις περισσότερες από τις εκτιμήσεις της Επιτροπής, αλλά ακύρωσε την απόφαση για την επιβολή προστίμου σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ στην Google, με το σκεπτικό ιδίως ότι δεν είχε λάβει υπόψη όλες τις σχετικές περιστάσεις στην αξιολόγησή της της διάρκειας των συμβατικών ρητρών που έκρινε άδικες», ανέφερε το Γενικό Δικαστήριο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Το πρόστιμο του 2019, είναι ένα από τα τρία που έχουν κοστίσει στην Google συνολικά 8,25 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η απόφαση έρχεται μετά από δύο δικαστικές επιτυχίες για την επικεφαλής της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας Μαργκρέτε Βεστάγκερ και την προσπάθειά της να χαλιναγωγήσει τη Silicon Valley. Την περασμένη εβδομάδα σημείωσε νίκες στο ανώτατο δικαστήριο ενάντια στην προσπάθεια της Google να αποφύγει την αντιμονοπωλιακή ποινή των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της, με σκοπό να ευνοήσει τις δικές της υπηρεσίες σύγκρισης τιμών για αγορές, αλλά και την προσπάθεια της Apple να παρακάμψει έναν ιρλανδικό φόρο 13 δισ. ευρώ, αφού έχασε τη 10ετή δικαστική μάχη με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να δικαιώνει την Κομισιόν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tupperware: Υπέβαλε και επίσημα αίτηση πτώχευσης

Ψυχρολουσία στην Γερμανία: Η Intel «παγώνει» την επένδυση των 33 δισ. ευρώ στο Μαγδεμβούργο

Βρετανία: Πωλείται ο Observer, η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα στον κόσμο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider