ΠΟΥ: Από νυχτερίδες προήλθε ο κορονοϊός - Μεταδίδεται σε γάτες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ: Από νυχτερίδες προήλθε ο κορονοϊός - Μεταδίδεται σε γάτες
Μελέτες έχουν δείξει πως γάτες και νυφίτσες είναι επιρρεπείς στην Covid-19, όπως και οι σκύλοι αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Από νυχτερίδες προέρχεται η Covid-19, σύμφωνα με επιστήμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος μελετά την προέλευση του νέου κορονοϊού, ενώ υποστηρίζει ότι μπορεί να μεταδοθεί και στις γάτες.

Συγκεκριμένα, ο επιστήμονας Πίτερ Μπεν Έμπαρεκ, ενημερώνοντας δημοσιογράφους, δήλωσε πως ο νέος κορονοϊός έρχεται από μια ομάδα ιών που προέρχονται από ή που μεταδίδονται στις νυχτερίδες και παραμένει ασαφές ποιο ζώο μπορεί να μετέδωσε την ασθένεια και στους ανθρώπους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Το Νοέμβριο έγινε η πρώτη «μετάδοση» το ιού στον άνθρωπο

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οποίος απορρίπτει τα σενάρια περί «εργαστηριακού ιού», ο νέος κορονοϊός πιθανότατα έφτασε στους ανθρώπους μέσω επαφής με ζώα που εκτρέφονται για τροφή και πιθανότατα μεταδόθηκε στον ανθρώπινο πληθυσμό τον Νοέμβριο.

Μελέτες έχουν δείξει πως γάτες και νυφίτσες είναι επιρρεπείς στην Covid-19, όπως και οι σκύλοι σε μικρότερο βαθμό, είπε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να δούμε ποια ζώα μπορεί να μολυνθούν, για να αποφευχθεί η δημιουργία «αποθέματος» σε άλλα είδη.

Παράλληλα, επιστήμονες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εξετάζουν το ενδεχόμενο νέας αποστολής στην Κίνα, για να βρουν περισσότερες πληροφορίες για το ζώο από το οποίο προήλθε ο ιός, ενώ παραμένει το ερώτημα εάν ο ιός μεταδόθηκε κατευθείαν από τις νυχτερίδες στους ανθρώπους ή εάν ενεπλάκησαν και άλλα είδη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider