«Την ίδια ημέρα» θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλες της χώρες της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Την ίδια ημέρα» θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε όλες της χώρες της ΕΕ
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πώς όλες οι χώρες της Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Την ίδια ημέρα αναμένεται να πραγματοποιήσουν τους πρώτους εμβολιασμούς οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε πώς όλες οι χώρες της Ένωσης θα μπορούν «να ξεκινήσουν την ίδια ημέρα» τις εκστρατείες εμβολιασμού κατά της Covid-19, από την στιγμή που θα δοθεί το πράσινο φως της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής για το εμβόλιο που έχει αναπτυχθεί από τις Pfizer-BioNTech.

«Εν τέλει, εντός μίας εβδομάδας, το πρώτο εμβόλιο θα έχει εγκριθεί, κατά συνέπεια, οι εμβολιασμοί θα μπορέσουν να ξεκινήσουν αμέσως...είναι μία τεράστια επιχείρηση», δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτήν την εκστρατεία εμβολιασμού όλοι μαζί οι είκοσι επτά, με έναρξη την ίδια ημέρα», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider