Ράλι ανακούφισης στην Wall Street - Κέρδη σχεδόν 300 μονάδων για τον Dow Jones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι ανακούφισης στην Wall Street - Κέρδη σχεδόν 300 μονάδων για τον Dow Jones
Ένα μίνι ράλι ανακούφισης διαδέχτηκε τη χθεσινή κατρακύλα των μετοχών της Wall Street, η οποία πήρε σήμερα τη σκυτάλη του rebound από τα ασιατικά αλλά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμερίζοντας τους φόβους για ύφεση.

Ένα μίνι ράλι ανακούφισης διαδέχτηκε τη χθεσινή κατρακύλα των μετοχών της Wall Street, η οποία πήρε σήμερα τη σκυτάλη του rebound από τα ασιατικά αλλά και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παραμερίζοντας τους φόβους για ύφεση.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 294,39 μονάδες ή κατά 0,76%, στις 38.997 μονάδες, έχοντας τη Δευτέρα καταγράψει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του σε διάστημα περισσότερο από δύο έτη. Αντίστοιχα και ο S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,04%, στις 5.240 μονάδες. Και οι 11 κλάδοι που τον απαρτίζουν έκλεισαν στο πράσινο. Ο τεχνολογικός Nasdaq έκλεισε στις 38.997 μονάδες, με άνοδο 0,76%.

Ξεχωρίζουν το +3,8% της Nvidia και το +3,9% της Meta Platforms.

Το έναυσμα του rebound δόθηκε από το ιαπωνικό χρηματιστήριο, με τον Nikkei να εκτοξεύεται 10,2% πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση από τον Οκτώβριο του 2008. Σε ένα διαφορετικό ορόσημο, ο ιαπωνικός δείκτης κατέγραψε χθες τις μεγαλύτερες απώλειες από το 1987, χάνοντας 12,4%.

Στα επιχειρηματικά νέα, άνω του 10% ενισχύθηκε η μετοχή της Uber, μετά από ανακοίνωση της εταιρείας για οικονομικά μεγέθη β' τριμήνου που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street. Τα κέρδη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, ανήλθαν στα 10,7 δισ. δολάρια με αύξηση 16% σε ετήσια βάση (9,23 δισ. το β' τρίμηνο του 2023), ενώ οι αναλυτές της LSEG ανέμεναν 10,57 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη της Uber για το ίδιο διάστημα ήταν 1,02 δισ. δολάρια.

Ακόμη, η μετοχή της Caterpillar ισχυροποιήθηκε 3,09%, καθώς σημείωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street για το β' τρίμηνο, με ώθηση από τις αυξημένες τιμές στους μεγάλους εκσκαφείς και σε άλλα μηχανήματα που απαιτούνται στις κατασκευές, που αντιστάθμισαν την συγκρατημένη ζήτηση στην Βόρεια Αμερική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider