Κεφαλογιάννης: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κεφαλογιάννης: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη κινητικότητα

Στην προοπτικές της ηλεκτροκίνησης και στις δράσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την αύξηση της χρήσης των εναλλακτικών καυσίμων στη χώρα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, μιλώντας την Τετάρτη το πρωί στο 4ο Συνέδριο της Ηλεκτροκίνησης που διοργανώνουν η HAEE και το Insider.gr.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός, στόχος είναι η χώρα να αποτελέσει πρότυπο για τα χρόνια που έρχονται όσον αφορά στα εναλλακτικά καύσιμα και ανέφερε ότι «τα στοιχεία του 2020 για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης είναι ενθαρρυντικά. Τα επόμενα χρόνια, η ηλεκτροκίνηση θα παίξει όλο και σημαντικότερο ρόλο. Καλούμαστε να διαδραματίσουμε καθοριστικό ρόλο όσον αφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα του τομέα των Μεταφορών. Ως το 2025 το 33% των προμηθειών λεωφορείων θα πρέπει να είναι καθαρά».

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στις δράσεις του υπουργείου σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα σύνθετο εγχείρημα τα οποίο απαιτεί την υποστήριξη του οχήματος σε όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του ενώ απαιτείται επαρκές δίκτυο υποδομών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Ως προς την αδειοδότηση του δικτύου και τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων για την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, ο υπουργός αναφέρθηκε στα Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) και σημείωσε ότι μέσα στις επόμενες 20 ημέρες θα ψηφιστεί ενιαία νομολογία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider