Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Στα 1.600 δολάρια ένα «καλό» εισιτήριο για τον τελικό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ - Στα 1.600 δολάρια ένα «καλό» εισιτήριο για τον τελικό
Για ένα αγώνα στη φάση των ομίλων Μουντιάλ ένα ξένος φίλαθλος θα πληρώσει 250 ριγιάλ και οι Καταριανοί θα πληρώσουν 40 ριγιάλ.

Η προπώληση των εισιτηρίων για τον Μουντιάλ της FIFA στο Κατάρ ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη, με τους διοργανωτές να θέτουν διαφορετικές τιμές για τους ξένους και τους ντόπιους φιλάθλους που θέλουν να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο τουρνουά ποδοσφαίρου στον κόσμο, που ξεκινά στις Νοεμβρίου.

Η τιμή για μια «καλή» θέση στον τελικό της διοργάνωσης ορίστηκε στα 5.850 ριγιάλ (1.598 δολάρια), ενώ για ένα αγώνα στη φάση των ομίλων Μουντιάλ ένα ξένος φίλαθλος θα πληρώσει 250 ριγιάλ και οι Καταριανοί θα πληρώσουν 40 ριγιάλ, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Οι παραπάνω εκπτωτικές τιμές θα ισχύσουν μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το πλάνο προπώλησης των εισιτηρίων από τους διοργανωτές του Μουντιάλ. Το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου, λόγω υψηλών θερμοκρασιών το καλοκαίρι.

«Ένεση» 20 δισ. δολαρίων

Η διοργάνωση φιλοδοξεί να είναι το πρώτο μεγάλο αθλητικό γεγονός από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού που θα διεξαχθεί με την παρουσία φιλάθλων απ' όλο τον κόσμο, γεγονός που μένει να φανεί λόγω της μετάλλαξης Όμικρον και των ταξιδιωτικών περιορισμών που αυτή έχει επιφέρει ανά τον κόσμο.

Η χώρα του Περσικού Κόλπου στοχεύει να προσελκύσει 1,2 εκατομμύρια φιλάθλους από το εξωτερικό για τη διοργάνωση, ενώ ελπίζει πως η «ένεση» που θα δώσει το Μουντιάλ στην οικονομία της χώρας μπορεί να φτάσει έως και τα 20 δισ. δολάρια.

Το Κατάρ έχει ήδη δαπανήσει εκατοντάδες δολάρια για να αναπτύξει υποδομές και να ανεγείρει καινούρια στάδια, ενώ χρειάστηκε επί πολλά έτη να αποκρούει τις κατηγορίες για διαφθορά και παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στο εμιράτο.

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στους πόρους της εξαρτώμενης από τις εισαγωγές χώρας. Το Κατάρ έχει ήδη μισθώσει δύο κρουαζιερόπλοια για να αυξήσει τη δυναμικότητα φιλοξενίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

FIFA World Cup 2022: Το Qatar μόλις έφτιαξε ένα στάδιο που αποσυναρμολογείται

gazzetta
gazzetta reader insider insider