Έξι ρωσικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται από τη Μεσόγειο στη Μαύρη Θάλασσα για να συμμετάσχουν σε ναυτικές ασκήσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Τα πλοία βρίσκονται σε προγραμματισμένη διέλευση από τη Μεσόγειο.
Η Ρωσία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα πραγματοποιήσει ασκήσεις τον Ιανουάριο με την συμμετοχή όλων των ρωσικών στόλων, από τον Ειρηνικό μέχρι τον Ατλαντικό στην πιο πρόσφατη επίδειξη ισχύος στην σύγκρουσή της με τη Δύση, σύμφωνα με το Reuters.
«Προετοιμάζεται» για την εισβολή στην Ουκρανία
Η Ρωσία έχει θέσει επί του πεδίου το 70% των στρατιωτικών δυνάμεων που απαιτούνται για μια εισβολή πλήρους κλίμακας στην Ουκρανία, ενώ μεταφέρει στην περιοχή περισσότερες δυνάμεις ανέφεραν δύο Αμερικάνοι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Reuters.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες τα ρωσικά τάγματα που σταθμεύουν στα σύνορα αυξήθηκαν σε 83 από 60, ενώ μεταφέρονται άλλα 14 σύμφωνα με όσα δήλωσαν υπό καθεστώς ανωνυμίας οι αξιωματούχοι στο Reuters.
Όσον αφορά την πιθανή ημερομηνία της εισβολής, την τοποθετούν γύρω στις 15 Φεβρουαρίου, λόγω του παγετού στο έδαφος που θα επιτρέψει την γρήγορη ανάπτυξη των ρώσικων μηχανοκίνητων δυνάμεων.