Η υπερδοσολογία φαρμάκων κοστίζει 1 τρισ. δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η υπερδοσολογία φαρμάκων κοστίζει 1 τρισ. δολάρια ετησίως στις ΗΠΑ
Ευθύνονται για τους θανάτους πάνω από 1 εκατ. Αμερικανών από το 1999 έως το 2021, αριθμός διπλάσιος από τους θανάτους που αποδίδονται σε περιστατικά δημοσίων πυροβολισμών και σε τροχαία δυστυχήματα.

Η υπερδοσολογία φαρμάκων στις ΗΠΑ κοστίζει 1 τρισ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με μελέτη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την Επιτροπή Αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης συνθετικών οπιειδών, τα συνθετικά οπιούχα -κυρίως η φαιντανύλη- ευθύνονται για σχεδόν 2 στους 3 θανάτους που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από υπερδοσολογία φαρμάκων για το 12μηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2021.

Πάνω από 100.000 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους από υπερδοσολογίες φαρμάκων για αυτό το διάστημα, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 30%. Οι υπερδοσολογίες φαρμάκων ευθύνονται για τους θανάτους πάνω από 1 εκατ. Αμερικανών από το 1999 έως το 2021, σύμφωνα με την έκθεση, αριθμός διπλάσιος από τους θανάτους που αποδίδονται σε περιστατικά δημοσίων πυροβολισμών και σε τροχαία δυστυχήματα, μετέδωσε το CNBC.

«Με τα 2/3 των νεκρών του 2021, το 2018 ο Λευκός Οίκος είχε υπολογίζει πως το κόστος των θανάτων από τις υπερδοσολογίες φαρμάκων ανερχόταν σε 696 δισ. δολάρια. Άρα, είναι λογικό να συμπεράνουμε πως με 100.000 νεκρούς, το κόστος προσεγγίζει 1 τρισ. δολάρια στην αμερικανική οικονομία κατ' έτος» σημειώνεται στην έκθεση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πωλήσεις 14 δισ. δολαρίων το 2021 από φάρμακα κατά του κορονοϊού για 4 φαρμακευτικές εταιρείες

gazzetta
gazzetta reader insider insider