Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Τι εισηγείται για διασκέδαση, γήπεδα και σχολικές εκδρομές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Τι εισηγείται για διασκέδαση, γήπεδα και σχολικές εκδρομές
Το «πράσινο φως» για την επανέναρξη των σχολικών εκδρομών και την αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50% άναψε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αυτή την ώρα χαλαρώνοντας περαιτέρω τα μέτρα, σύμφωνα με το skai.gr.

Το «πράσινο φως» για την άρση της απαγόρευσης των όρθιων θαμώνων σε εστίαση και διασκέδαση, δίνει σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αν και υπήρξε ιδιαίτερος προβληματισμός αναφορικά με τη συγκεκριμένη απόφαση.

Θετική είναι η εισήγηση και για αύξηση της χωρητικότητας στα ανοιχτά γήπεδα, από το 10% που ισχύει σήμερα, στο 50% και μόνο για εμβολιασμένους.

Οι ειδικοί είπαν το «ναι» και στην επαναφορά των σχολικών εκδρομών, με τις μονοήμερες να επιτρέπονται από την ερχόμενη Δευτέρα και τις πολυήμερες από την 1η Μαρτίου.

Παρά τους ενδοιασμούς τους λόγω του υψηλού αριθμού των κρουσμάτων, οι επιστήμονες φαίνεται ότι προχωρούν σε χαλάρωση των περιορισμών, σε συνάρτηση με την πολιτική απόφαση που έχει ληφθεί άτυπα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για σταδιακή άρση των μέτρων μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κορονοϊός: 19.509 νέα κρούσματα και 82 νεκροί - Στους 485 οι διασωληνωμένοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider