Βαριές κυρώσεις δια χειρός Τζόνσον σε ρωσικές τράπεζες και πλούσιους Ρώσους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βαριές κυρώσεις δια χειρός Τζόνσον σε ρωσικές τράπεζες και πλούσιους Ρώσους
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα επιβάλει κυρώσεις εις βάρος πέντε ρωσικών τραπεζών και τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, ανάμεσά τους και ο Γκενάντι Τίμτσενκο.

Βαριές κυρώσεις εις βάρος ισχυρών προσώπων της Ρωσίας και των τραπεζών της χώρας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Σήμερα, το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει την πρώτη δέσμη κυρώσεω εις βάρος των εξής πέντε ρωσικών τραπεζών: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank και Βlack Sea Bank και εις βάρος τριών προσώπων με τεράστια περιουσία, τον Gennady Timchenko, τον Boris Rotenberg και τον Igor Rotenberg», είπε ο Τζόνσον ενώπιον του κοινοβουλίου.

Τα άτομα αυτά θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο να παγώνουν και θα τους απαγορεύεται να ταξιδεύουν στη χώρα, είπε ο Τζόνσον. Σε όλα τα άτομα και οντότητες του Ηνωμένου Βασιλείου θα απαγορεύεται επίσης να έχουν συναλλαγές μαζί τους, πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον είπε ότι η κίνηση για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία προέκυψε παρά το γεγονός ότι ο ίδιος και αρκετοί άλλοι ηγέτες έδωσαν στον Πούτιν «κάθε ευκαιρία» μέσω της διπλωματίας. «Δεν θα τα παρατήσουμε», είπε ο Τζόνσον. «Θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε μια διπλωματική λύση μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή, αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα ότι κανένα από τα μηνύματά μας δεν εισακούστηκε και ότι ο Πούτιν είναι αμείλικτα αποφασισμένος να προχωρήσει περαιτέρω υποτάσσοντας και βασανίζοντας την Ουκρανία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τζόνσον: Θα επιβάλουμε «άμεσα πολύ σκληρές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας»

Βρετανός υπουργός: Η ρωσική εισβολή έχει ξεκινήσει - Εξίσου σοβαρή με την πυραυλική κρίση του 1962

ΥΠΕΞ Βρετανίας: Εντείνονται οι προετοιμασίες για το χειρότερο σενάριο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider