Η Ολλανδία «παγώνει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ολλανδία «παγώνει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ
Ολλανδικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν μέχρι στιγμής παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ολλανδικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν μέχρι στιγμής παγώσει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6 εκατ. ευρώ που υπόκεινται σε κυρώσεις, ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε επιστολή της προς το κοινοβούλιο, η Σίγκριντ Κάαγκ είπε ότι οι σχέσεις μεταξύ προσώπων και οντοτήτων που υπόκεινται σε κυρώσεις εξακολουθούν να αξιολογούνται και ότι θα εκδίδει τακτικές ενημερώσεις.

Το τέταρτο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας

Το Συμβούλιο της ΕΕ αποφάσισε σήμερα να επιβάλει ένα τέταρτο πακέτο οικονομικών και ατομικών κυρώσεων σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

«Καθώς ο πόλεμος του Προέδρου Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού συνεχίζεται, το ίδιο ισχύει και για την αποφασιστικότητά μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να πλήξουμε τη χρηματοδότηση του πολεμικού μηχανισμού του Κρεμλίνου. Αυτό το τέταρτο πακέτο κυρώσεων είναι άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στην οικονομική και υλικοτεχνική βάση στην οποία βασίζεται η Ρωσία για να πραγματοποιήσει εισβολή στην Ουκρανία. Στόχος των κυρώσεων είναι ο Πρόεδρος Πούτιν να σταματήσει αυτόν τον απάνθρωπο και παράλογο πόλεμο», δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Φωτογραφία: Getty / Ideal Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία απαντά στις ΗΠΑ με προσωπικές κυρώσεις σε Μπάιντεν και Μπλίνκεν

Νέες βρετανικές κυρώσεις: Απαγόρευση εξαγωγών ειδών πολυτελείας στη Ρωσία - Νέοι δασμοί σε εισαγωγές

gazzetta
gazzetta reader insider insider