Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Υπ. Άμυνας Ουκρανίας: Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη
Η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για "απρόβλεπτες συνέπειες" αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία με τον επικεφαλής της CIA να μην αποκλείει ακόμη και χρήση πυρηνικών όπλων.

Το Kρεμλίνο απειλεί με κλιμάκωση των επιθέσεων και ήδη υπήρξε χτύπημα στο εργοστάσιο που κατασκευάζει τους πυραύλους απο τους οποίους χτυπήθηκε το ρωσικό καταδρομικο έξω από το Κίεβο, μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας Moskva.

Παραλληλα η Ρωσία προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες για "απρόβλεπτες συνέπειες" αν η Ουάσινγκτον συνεχίσει να εξοπλίζει την Ουκρανία με τον επικεφαλής της CIA να μην αποκλείει ακόμη και χρήση πυρηνικών όπλων.

Για αυτό το θέμα η απεσταλμένη του ΣΚΑΙ στο Κίεβο, Έλλη Κασόλη, ρώτησε τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, Ολεξαντρ Μοτουζιανικ, ο οποίος ανέφερε πως η χρήση των χημικών όπλων θα είναι το τελευταίο χαρτί της Ρωσίας και πως αν συμβεί κάτι τέτοιο αλλάζουν όλα τα δεδομένα, αλλάζει ο πόλεμος.

-Απεσταλμένη ΣΚΑΪ: Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν πιστεύετε ότι οι Ρώσοι θα κλιμακώσουν την εισβολή, χρησιμοποιώντας όπλα μαζικής καταστροφής ή ακόμα και πυρηνικά όπλα, όπως έχουν ήδη απειλήσει, και αν ο στρατός, ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο.

- ΟΛΕΞΑΝΤΡ ΜΟΤΟΥΖΙΑΝΙΚ - Εκπρόσωπος Υπουργείου Άμυνας: Προς το παρόν, τα πυρηνικά όπλα είναι η τελευταία λύση για τη Ρωσική Ομοσπονδία. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπουμε σημάδια που να δείχνουν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν και δεν έχουμε τέτοιες πληροφορίες ούτε από τους εταίρους μας ή ξένες υπηρεσίες πληροφοριών που συνεργαζόμαστε. Δεν επαναπαυόμαστε σε καμία περίπτωση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε εξέλιξη ακόμα και πολύ αρνητική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γαλλία παρέχει στέγαση και οικογενειακά επιδόματα σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Ουκρανία: Η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας στη Μαριούπολη

ΗΠΑ: Το ρωσικό καταδρομικό Moskva βυθίστηκε αφού χτυπήθηκε από δύο ουκρανικούς πυραύλους

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider