Κένυα: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 12%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κένυα: Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 12%
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αύξηση των μισθών θα τεθεί σε ισχύ άμεσα.

Η Κένυα αύξησε τους κατώτατους μισθούς κατά 12% για να βοηθήσει τους εργαζόμενους που έχουν δει τους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών να συμπιέζονται από τον πληθωρισμό, ιδιαίτερα για βασικά τρόφιμα όπως για παράδειγμα το μαγειρικό λάδι.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η αύξηση των μισθών, η οποία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα, θα βοηθούσε στην προστασία αγοραστικής δύναμης των πολιτών, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ουχούρου Κενυάτα. Έκανε την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Ναϊρόμπι για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Όπως ανέφερε, ο κατώτατος μισθός δεν έχει αυξηθεί εδώ και τρία χρόνια.

«Υπάρχει μια επιτακτική ανάγκη να αναθεωρήσουμε τους κατώτατους μισθούς, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας από περαιτέρω διάβρωση της αγοραστικής τους δύναμης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας», είπε ο Κενυάτης πρόεδρος.

Ο πληθωρισμός της Κένυας αυξήθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, σημειώνοντας άνοδο 6,5% από πέρυσι. Οι επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πυροδοτεί τον πληθωρισμό στη μεγαλύτερη οικονομία της Ανατολικής Αφρικής, με τις τιμές των φυτικών ελαίων, του σιταριού, των λιπασμάτων και των καυσίμων να εκτινάσσονται. Το κόστος των τροφίμων αποτελεί πρόβλημα και αλλού στον κόσμο, με τις παγκόσμιες τιμές ρεκόρ να απειλούν να ωθήσουν περισσότερους ανθρώπους στην πείνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider