Iσπανία: Ισχυρή έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 17 τραυματίες, ο ένας σοβαρά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Iσπανία: Ισχυρή έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου - Τουλάχιστον 17 τραυματίες, ο ένας σοβαρά
Τα ισπανικά ΜΜΕ επισημαίνουν πως κανείς από τους τραυματίες δεν διατρέχει κίνδυνο της ζωής του, ωστόσο κάποιοι είναι πιο σοβαρά, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα.

Τελευταία Ενημέρωση 18:03

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών ελαφρά, σε ισχυρή έκρηξη που έπληξε τετραώροφο κτίριο, το οποίο ανακαινιζόταν στην κεντρική Μαδρίτη, ανακοίνωσαν οι ισπανικές αρχές, ενώ έρευνες είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό δύο ανθρώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

«Οι πυροσβέστες της Μαδρίτης αναζητούν δύο εργάτες που φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την έκρηξη» που σημειώθηκε γύρω στη 1.30 τοπική ώρα (2.30 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσαν μέσω Twitter οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Η έκρηξη έκανε τα παράθυρα του τετραώροφου κτιρίου στην αριστοκρατική γειτονιά Σαλαμάνκα να τρίζουν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο. Πολλά οχήματα που χρησιμοποιούνται σε έκτακτες καταστάσεις έχουν καταφθάσει στην περιοχή.

«Ξέρουμε ότι κάποιες εργασίες πραγματοποιούνταν μέσα στο κτίριο», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαδρίτης Χοσέ Λουίς Μαρτίνεθ-Αλμέιδα στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι τα αίτια της έκρηξης παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Τέσσερις άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Η εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων Γκέμα Μαρτίν δήλωσε ότι ένα σχολείο στην απέναντι πλευρά του δρόμου από το κτίριο δεν υπέστη ζημιές και δεν υπήρξε ανάγκη να απομακρυνθούν τα παιδιά από αυτό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νιγηρία: Τουλάχιστον 110 νεκροί από την έκρηξη σε παράνομο διυλιστήριο

Τρεις νεκροί από έκρηξη σε ορυχείο της Ρωσίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider