Salesforce: Στα 9,33 δισ. δολάρια τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Salesforce: Στα 9,33 δισ. δολάρια τα έσοδα το δεύτερο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προβλέψεις
Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσε η Salesforce, με τους αναλυτές να επικροτούν τις επιδόσεις της. 

Καλύτερα από το αναμενόμενο ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου που ανακοίνωσε η Salesforce, με τους αναλυτές να επικροτούν τις επιδόσεις της.

O κολοσσός του cloud computing, που έχει έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε κέρδη ανά μετοχή 2,56 δολάρια έναντι 2,36 δολάρια που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών στη Wall Street.

Τα έσοδα στο τρίμηνο ανήλθαν σε 9,33 δισ. δολάρια, τα οποία ξεπέρασαν τα 9,23 δισ. δολάρια της εκτίμησης των αναλυτών. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Όσον αφορά το guidance, η Salesforce ανακοίνωσε ότι αναμένει κέρδη για ολόκληρο το έτος από 10,03 δολάρια ΗΠΑ έως 10,11 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή, με έσοδα από 37,70 δισ. δολάρια ΗΠΑ έως 38 δισ δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με το guidance, αναμένεται ετήσια αύξηση εσόδων από 8% έως 9%.

Οι μετοχές της Salesforce σημειώνουν άνοδο 1,29 στην Wall Street, καθώς οι αναλυτές επαίνεσαν τα αποτελέσματα και το guidance, με μερικούς να τα χαρακτηρίζουν ως ένα «τεράστιο βήμα προς τα εμπρός». Ο αναλυτής της Stifel, Parker Lane, αύξησε τον στόχο τιμής της μετοχής στα 320 δολάρια από 300 δολάρια.

Όπως τόνισε, η Salesforce είναι «καλά τοποθετημένη» για να ηγηθεί στον τομέα της, επισημαίνοντας και τις 1.500 συμφωνίες τεχνητής νοημοσύνης που έχει υπογράψει η εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο.

Μαζί με τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, η Salesforce ανακοίνωσε επίσης ότι η τρέχουσα CFO, Amy Weaver αποχωρεί από την εταιρεία. Θα παραμείνει CFO μέχρι να επιλεγεί διάδοχος και στη συνέχεια θα συνεχίσει ως σύμβουλος. Η Weaver είχε ασκήσει καθήκοντα CFO της Salesforce από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία το 2013.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τα κέρδη με αναλυτές και μέσα ενημέρωσης, η διοίκηση της Salesforce μίλησε για τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης που ετοιμάζει η εταιρεία.

Αυτό το φθινόπωρο, σχεδιάζει να ξεκινήσει τις δοκιμές μίας νέας A.I. πλατφόρμας για εμπόρους που ονομάζεται "Einstein Copilot", η οποία μπορεί να συνθέτει σελίδες προϊόντων και προωθήσεις με λίγες μόνο προτροπές λέξεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Pernod Ricard: «Βουτιά» 35% στα ετήσια καθαρά κέρδη χρήσης

Carlsberg: Εγκαίνια για νέο εργοστάσιο ζυθοποιίας στην Κίνα

HSBC: Αποχωρεί ο επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου

gazzetta
gazzetta reader insider insider