Βερολίνο: Όχημα έπεσε σε πλήθος κόσμου - 1 νεκρός και τουλάχιστον 8 τραυματίες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βερολίνο: Όχημα έπεσε σε πλήθος κόσμου - 1 νεκρός και τουλάχιστον 8 τραυματίες
Ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα κίνητρα του. 

Τελευταία ενημέρωση: 13:55

Ένας άτομο έχασε τη ζωή τους και τουλάχιστον 8 άτομα τραυματίστηκαν στο Βερολίνο της Γερμανίας την Τετάρτη, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στα δυτικά της γερμανικής πρωτεύουσας.

H γερμανική εφημερίδα Bild μετέδωσε πως ένα άτομο έχασε τη ζωή του από το συμβάν, κάτι που επιβεβαιώθηκε αργότερα από την τοπική αστυνομία.

Το όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος πεζών στην εμπορική συνοικία του Βερολίνου, Tauentzienstrasse, κοντά στον σταθμό Zoo. Το αυτοκίνητο συνέχισε την πορεία του για ακόμη 200 μέτρα και κατέληξε στη βιτρίνα πολυκαταστήματος καλλυντικών.

Σύμφωνα με το Associated Press, ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί από την αστυνομία, χωρίς να έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής τα κίνητρα του.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και σωστικών συνεργείων.

Το συμβάν σημειώθηκε κοντά στην περιοχή όπου στις 19 Δεκεμβρίου του 2016 ένας Τυνήσιος άνδρας με διασυνδέσεις σε εξτρεμιστικές οργανώσεις, ο Ανίς Αμρί, είχε καταλάβει ένα λεωφορείο σκοτώνοντας τον οδηγό του και ρίχνοντας το όχημα σε πλήθος στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, με αποτέλεσμα 11 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα να τραυματιστούν, σύμφωνα με το Reuters.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Πυροβολισμοί σε σουπερμάρκετ στην Έσση - Δύο νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider