Ουκρανία: Όχι χάρη στους θανατοποινίτες Βρετανούς τονίζει ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ουκρανία: Όχι χάρη στους θανατοποινίτες Βρετανούς τονίζει ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ
Οι δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός έχουν καταδικαστεί σε θάνατο ως μισθοφόροι.

Ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από τη Ρωσία αυτονομιστικής περιοχής Ντόνετσκ της Ουκρανίας, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί χάρη σε δύο Βρετανούς υπηκόους που καταδικάστηκαν σε θάνατο την περασμένη εβδομάδα αφού συνελήφθησαν ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία αναφέρει το Reuters.

Δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ έκρινε την Πέμπτη τους Άινταν Άσλιν και Σον Πίνερ -και τον Μαροκινό Μπραχίμ Σαντούν- ένοχους για «μισθοφορικές δράσεις» που επιδίωκαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία.

Η Βρετανία λέει ότι η Άσλιν και ο Πίνερ ήταν τακτικοί στρατιώτες και θα πρέπει να εξαιρεθούν βάσει των Συμβάσεων της Γενεύης από τη δίωξη για συμμετοχή σε εχθροπραξίες. Οι φιλορώσοι αυτονομιστές που ελέγχουν το Ντόνετσκ λένε ότι διέπραξαν σοβαρά εγκλήματα και έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να ασκήσουν έφεση.

«Δεν βλέπω λόγους ή προϋποθέσεις για να βγει μια τέτοια απόφαση για χάρη», δήλωσε ο Ντένις Πουσίλιν, ο ηγέτης της αποσχισθείσας δημοκρατίας, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η οικογένεια της Άσλιν ανέφερε ότι αυτός και ο Πίνερ «δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μισθοφόροι».

Ζούσαν στην Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος και «ως μέλη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με σεβασμό όπως και οι άλλοι αιχμάλωτοι πολέμου», ανέφερε η οικογένεια σε δήλωση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider