Ταϊβάν: Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος - 27 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταϊβάν: Σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος - 27 κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι παραβιάσεις έρχονται λίγες μέρες πριν την έναρξη των μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πεκίνου.

Συνολικά 27κινεζικά στρατιωτικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα 3/8 στη ζώνη αεράμυνας παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο της Ταϊβάν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της πρόεδρου της Βουλής των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι.

Την είδηση έδωσε στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν αναφέροντας πως το γεγονός οδήγησε σε αμυντικά μέτρα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν δήλωσαν ότι «είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν την κυριαρχία, την ελευθερία και τη δημοκρατία μας» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε μαζί με ένα βίντεο με μαχητικά αεροσκάφη, υποβρύχια, επιθετικά ελικόπτερα και πολεμικά πλοία σε ελιγμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, οι παραβιάσεις έρχονται λίγες μέρες πριν την έναρξη των μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων του Πεκίνου, τις επόμενες πέντε ημέρες και θα οδηγήσουν το νησί σε έναν αποκλεισμό. Μάλιστα, αναλυτές αναφέρουν πως το να γεμίσει η περιοχή με στρατεύματα που πραγματοποιούν ασκήσεις με πραγματικά πυρά ενέχει τον κίνδυνο ατυχήματος που θα μπορούσε να πυροδοτήσει σύγκρουση.

Την ίδια ώρα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Όπως αναφέρεται, οι ασκήσεις της Κίνας θα περιλαμβάνουν κοινές εναέριες και θαλάσσιες ασκήσεις στα βόρεια, νοτιοδυτικά και βορειοανατολικά της Ταϊβάν, βολές μεγάλης εμβέλειας στα Στενά της Ταϊβάν και δοκιμές πυραύλων στη θάλασσα ανατολικά του νησιού, όπως ανέφερε ο στρατός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Νάνσι Πελόζι έφυγε από την Ταϊβάν - Στο «κόκκινο» οι σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας

Ρωσία: Η ένταση από την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν δεν πρέπει να υποτιμηθεί

Νέες απειλές της Κίνας: «Αυτοί που προσβάλλουν θα τιμωρηθούν» - «Φάρσα» η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν

gazzetta
gazzetta reader insider insider