Πυρκαγιές: Μεγάλο το μέτωπο στο Κατακάλι Κορινθίας - Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα λογω φωτιάς

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πυρκαγιές: Μεγάλο το μέτωπο στο Κατακάλι Κορινθίας - Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα λογω φωτιάς
Πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς στην Κορινθία. Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σέιχ Σου.

Τελευταία ενημέρωση: 20:46

Πάνω από 100 πυροσβέστες επιχειρούν για τον περιορισμό της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στο Κατακάλι Κορινθίας, με την Πυροσβεστική να αναφέρει πως μέχρι τις 18:00 της Κυριακής είχαν σημειωθεί 46 δασικές πυρκαγιές ανά την ελληνική επικράτεια σε επίπεδο 24ωρου.

Στο Κατακάλι επιχειρούν 121 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων 26 πυροσβεστών από Φινλανδία και Νορβηγία, 24 οχήματα, 8 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο συντονιστικά και 13 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) μεταβαίνει στην περιοχή για τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Εκκένωση οικισμού στην Κέρκυρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κουραμαδίτικα στην Κεντρική Κέρκυρα, ενώ εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Βασιλικά προς Κεφαλόβρυσο.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, ενώ για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της, επιχειρούν, 29 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, μια μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και μέχρι να νυχτώσει, από αέρος δύο ελικόπτερα, τύπου πετζετέλ.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής ,από το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος στην περιοχή αναμένεται να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από Ηγουμενίτσα 28 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και πέντε οχήματα.

Την ίδια ώρα στην επιχείρηση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση σήμερα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης είναι οριοθετημένη. Επιχειρούν 51 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider