Naval News: Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κοντά στις ιταλικές ακτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Naval News: Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κοντά στις ιταλικές ακτές
Πιθανό κόλπο από πλευράς των Ρώσων για να ξεγλιστρήσει το σκάφος στη Μεσόγειο.

Για την ύπαρξη ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου, το οποίο πλέει σε σχετικά κοντινή απόσταση από τις ακτές της Ιταλίας, κάνει λόγο το Naval News.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο που ειδικεύεται σε ναυτικά θέματα, το ρωσικό υποβρύχιο είναι ή επιθετικό (SSN) ή σκάφος που μεταφέρει πυραύλους Κρουζ (SSGN) και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, παίζει το παιχνίδι του ποντικού με τη γάτα με τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Όπως αναφέρει το Naval News, δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που επιχειρούσε στην περιοχή πριν γίνει γνωστή η παρουσία του, ενώ πηγές της Συμμαχίας θεωρούν ότι αντικατέστησε το καταδρομικό Στρατάρχης Ουστίνοφ κλάσης Σλάβα, το οποίο αποχώρησε από τη Μεσόγειο στις 24 Αυγούστου. Πλέον το Στρατάρχης Ουστίνοφ πλέει ανάμεσα από τη Βρετανία και την Ιρλανδία, ενώ θεωρείται ότι μπορεί να χρησίμευσε ως «δόλωμα» για να να ξεγλιστρήσει στη Μεσόγειο το υποβρύχιο.

Πλέον η προσοχή του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με πηγές της Συμμαχίας, έχει εστιάσει στο υποβρύχιο και στις κινήσεις του, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι είναι πυρηνοκίνητο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider