Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο Σφακίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο Σφακίων
Το όχημα δώρησε Γερμανός πολίτης που επισκέπτεται κάθε χρόνο της περιοχή.

Στη δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος στον Δήμο Σφακίων προέβη ο Christoph Daniel Schnatterer, κάτοικος Γερμανίας.

Πρόκειται για ένα πλήρως εξοπλισμένο MAN TGM πυροσβεστικό όχημα, με καμπίνα μεταφοράς 6 ατόμων, χωρητικότητας 5,50 τόνων, με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα δυνατότητας ρίψης 3,50 τόνων ανά λεπτό, το οποίο παραλήφθηκε επισήμως από τον Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό. Ο δωρητής είναι φίλος των Σφακίων έρχεται κάθε χρόνο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, δεδομένου ότι συγγενείς του κατοικούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο οι υπηρεσίες θα μεριμνήσουν για τη ταξινόμηση του οχήματος και όπως τόνισε πρόκειται για σημαντική δωρεά για τον δήμο μας, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τη δύσκολη αντιπυρική περιόδου που διανύουμε. Το νέο πυροσβεστικό όχημα θα καλύψει τις ανάγκες πυροπροστασίας, κυρίως στο νοτιοανατολικό μέτωπο, με έδρα το Φραγκοκάστελλο, χώρο διαμονής και δραστηριοποίησης του ιδίου και συγγενικών του μελών, της οικογένειας Κουκουνάρη, δίνοντας νέες, διευρυμένες δυνατότητες στον τομέα της πυροασφάλειας στα Σφακιά.

Ο Δήμος Σφακίων έχει ήδη δρομολογήσει διαδικασίες κατάρτισης εθελοντικού κλιμακίου, το οποίο θα συνεπικουρεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ανώπολης.

Πριν από τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής του οχήματος πραγματοποιήθηκε αγιασμός παρουσία του Δημάρχου Σφακίων Ιωάννη Ζερβού, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Πατσιανού, Χριστόφορου Μανουσέλη, του Προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης, Πυρονόμου Σταύρου Πλυμάκη, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλικράτη «Μανούσος Καλλικράτης», Σπύρου Γιάνναρη, κατοίκων της περιοχής και του δωρητή Christoph Schnatterer.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης του οχήματος, ο Δήμαρχος Ιωάννης Ζερβός, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του προς τον κ. Schnatterer για την ανιδιοτελή δωρεά του, επισημαίνοντας τη χρησιμότητα της στο πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο της πυροπροστασίας του δήμου μας, το οποίο μας έχει απασχολήσει στο παρελθόν ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Φραγκοκάστελλου.

Με την ολοκλήρωση της τελετής έγινε ενημέρωση από Γερμανό πυροσβέστη για τις δυνατότητες και τη λειτουργία των συστημάτων του οχήματος.

Πριν την προγραμματισμένη φιλοξενία από τον Δήμο Σφακίων στην ταβέρνα «Βίγλες» στο Καψοδάσο Σφακίων, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ελαιώνα και μελισσόκηπο στην περιοχή «δημοτικά σφαγεία» πλησίον του οικισμού Βουβά, όπου μετέβη άμεσα το νέο πυροσβεστικό όχημα επανδρωμένο από τον Προϊστάμενο του Κλιμακίου Ανώπολης, Πυρονόμο Σταύρο Πλυμάκη, καθώς και κατοίκους και Γερμανούς εθελοντές, που παρευρίσκονταν στην τελετή παράδοσης, με αποτέλεσμα την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος. Αν δεν υπήρχε πλησίον το όχημα, η πυρκαγιά θα είχε επεκταθεί και όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ζερβός: "Μία γεωργική εργασία αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη συγκυρία θα είχε άσχημη κατάληξη". Στη συνέχεια, μετέβη στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα του Κλιμακίου Ανώπολης με δυο πυροσβέστες συνδράμοντας στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, οι οποίοι παρέμειναν σε ετοιμότητα στο σημείο για τυχόν αναζοπύρωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider